Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Την Παρασκευή η απόφαση για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Την Παρασκευή η απόφαση για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/5/2017 18:25
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έριξαν τις ευθύνες στην ΕΠΟ και την Αστυνομία για τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου. Από Παρασκευή (26/5) η απόφαση, κανονικά με κόσμο το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο. Όπως έγινε γνωστό, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα βγάλει την απόφαση από… Παρασκευή (26/5) κάτι που σημαίνει ότι το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί κανονικά με φιλάθλους, καθώς δεν μεσολαβεί το απαιτούμενο πενθήμερο ανάμεσα στις δύο ημερομηνίες.

Οι δύο ΠΑΕ, που κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών, επέρριψαν ευθύνες στην ΕΠΟ και την Αστυνομία για τα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο. Επιπρόσθετα, σημείωσαν ότι τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν στις 18.55, ότι οι αποστολές των δύο ομάδων κατέφθασαν αργότερα στο στάδιο και πως επομένως δεν φέρουν ευθύνη.

Νίκας: «Δεν είπα ότι οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο»

Η κατάθεση του παρατηρητή ραδιοτηλεοπτικών του τελικού Κυπέλλου, Κωνσταντίνου Νίκα, ήταν η εξής: «Τα επεισόδια καθυστέρησαν την άφιξη των ομάδων στο γήπεδο. Όταν συνέβαιναν τα επεισόδια οι ομάδες δεν είχαν έρθει ακόμα. Δεν είπα ότι οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Άνοιξαν οι πόρτες της κερκίδας αλλά δεν είδα αν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Στα επίσημα του γηπέδου υπήρξαν επίσης επεισόδια. Υπήρξαν τραυματισμοί, περίπου στις 6:30 με 7 παρά παρενέβη η αστυνομία. Βγήκαν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσουν τους φιλάθλους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκας.Χατζησαρόγλου: «Αν δεν υπήρχε το επεισόδιο στην αερογέφυρα θα ήταν ένας πολύ καλός τελικός»

Από την μεριά του ο τρίτος παρατηρητής, Γιώργος Χατζησαρόγλου τόνισε: «Δεν είχε προβλέψει η αστυνομία να κλείσει την αερογέφυρα. Είχε μόνο ένα συρμάτινο αγκάθι που εύκολα γκρεμίστηκε από τους οπαδούς. Τα επεισόδια εκεί ξεκίνησαν 6:35. Η αστυνομία παρενέβη και σταμάτησε τα επεισόδια στις 6:53. Ο λόγος της καθυστερημένης έναρξης του αγώνα ήταν η σύσκεψη. Μας ταλαιπώρησε η σύσκεψη και δεν βρίσκαμε και τον ταξίαρχο. Μετά την έναρξη του αγώνα δεν έγινε κανένα επεισόδιο, μόνο μια μικροπαρεξήγηση στα επίσημα, αλλά έληξε αμέσως. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν έγινε κανένα επεισόδιο. Έγινε μόνο στην πόρτα της κερκίδας, στην περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, πριν τον στίβο.

Από το πορτάκι της κερκίδας, μπροστά στο στίβο, δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα στον αγωνιστικό γιατί υπήρχε εκεί η ασφάλεια των ομάδων. αλλά και η αστυνομία. Η αποστολή του ΠΑΟΚ δεν άργησε λόγω των επεισοδίων. Καθυστέρησε γιατί κόλλησε το πούλμαν, επειδή είχε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε βαν για να έρθουν στο γήπεδο. Αν δεν υπήρχε το επεισόδιο στην αερογέφυρα θα ήταν ένας πολύ καλός τελικός. Στις 20:44, όταν μπήκαν οι ομάδες στο γήπεδο, δεν υπήρξε κανένα απολύτως επεισόδιο
».

Λυσάνδρου: «Δεν είναι ευθύνη των ομάδων»

Ο Μηνάς Λυσάνδρου της ΑΕΚ είπε από την μεριά του: «Σε έναν τελικό κυπέλλου η εταιρία σεκιούριτι δεν είναι της γηπεδούχου ομάδας, είναι της ΕΠΟ. Η καταλληλότητα του γηπέδου δεν είναι της γηπεδούχου ομάδας, είναι της ΕΠΟ. Η διανομή των εισιτηρίων δεν είναι της γηπεδούχου ομάδας, είναι της ΕΠΟ. Υπήρχε πολύ κακή οργάνωση, που δεν είναι ευθύνη των ομάδων, είναι της ΕΠΟ. Και είναι άδικο να ρίχνουμε όλη την ευθύνη στις ομάδες. Ακατανόητες αποφάσεις να μην υπάρχει αστυνομία στην αερογέφυρα.

Όλες οι διμοιρίες ήταν από κάτω. Η δίωξη είναι copy paste η έκθεση της αστυνομίας. Λέμε για το τι δεν έκαναν καλά οι ομάδες! Πού; Σε έναν αγώνα που δεν διοργάνωναν οι ομάδες. Δεν μπορούμε να έχουμε ευθύνη για τα επίσημα, όταν αυτός ο τομέας των εξεδρών ανήκε στην ΕΠΟ που είχε 2.600 προσκλήσεις. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αποχώρησαν ειρηνικά, παρά το αίσθημα της αδικίας λόγω του γκολ οφσάιντ
».

Γκαγκάτσης: «Καταδικαστέα τα επεισόδια, αλλά δεν έχουν ευθύνη οι ομάδες»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάκης Γκαγκάτσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο οποίος τόνισε:

«Όλα τα περιστατικά είχαν τελειώσει μέχρι τις 6:50. Η ΑΕΚ έφτασε στις 7:15, ο ΠΑΟΚ στις 7:25. Καταδικαστέα όλα τα επεισόδια που έγιναν. Κανείς μας δεν αισθάνεται υπερήφανος. Αλλά δεν μπορούν να έχουν ευθύνη οι ομάδες».

Κάρμης: «Να επιβληθούν ποινές με την ίδια αυστηρότητα με την οποία επιβάλλονται στον Παναθηναϊκό»

Από τον Παναθηναϊκό ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης είπε: «Σέβομαι την κοινή προσπάθεια ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να μειώσουν τις συνέπειες. Τα επεισόδια όμως ήταν εξαιρετικά εκτεταμένα, από δικούς τους φιλάθλους. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε το φταίξιμο στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ δεν έχει οπαδούς. Αν για ένα κουτάκι μπύρας δημιουργείται αποστροφή για το ποδόσφαιρο, φανταστείτε τι αποστροφή δημιουργούν τα γεγονότα του τελικού. Να επιβληθούν ποινές με την ίδια αυστηρότητα με την οποία επιβάλλονται στον Παναθηναϊκό»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.