Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/5/2017 23:38
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 2-0 τον «φλύαρο» Άγιαξ στον τελικό της Στοκχόλμης και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πογκμπά (18’) και Μχιταριάν (48’) τα γκολ για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, που εξασφάλισε συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην μετά-εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι γεγονός! Οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν με 2-0 τα «μωρά» του Άγιαξ και κατέκτησαν το Γιουρόπα Λιγκ, το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή τους. Έτσι, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο εξασφάλισε την συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και την παρουσία της στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ρεάλ-Γιουβέντους.

Η Γιουνάιτεντ παρέδωσε μαθήματα κυνικότητας απέναντι στον Άγιαξ, ο οποίος πάντως έγραψε ιστορία πριν καν ξεκινήσει ο τελικός, αφού παρατάχθηκε με την νεότερη ενδεκάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών τελικών (22 χρονών και 282 ημερών μ.ο.). Παρόλα αυτά, ο «Αίαντας» περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή και οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν μια άνετη νίκη, μπαίνοντας έτσι στο κλειστό κλαμπ ομάδων (Μπάγερν, Γιουβέντους, Τσέλσι και Άγιαξ) που έχουν κατακτήσει όλα τα ευρωπαϊκά τρόπαια.

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Οι «κόκκινοι διάβολοι» λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα από το 1ο λεπτό, όταν μετά από κακή έξοδο του Ονανά, ο Πογκμπά επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Άγιαξ είχε την κατοχή και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Γιουνάιτεντ, δίχως όμως κανένα αποτέλεσμα. Οι Άγγλοι δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα και στο 18’ κατάφεραν να προηγηθούν μ’ ένα τυχερό γκολ.

Οι Ολλανδοί έδωσαν χώρο στον Πογκμπά, αυτός επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να κοντράρει στον Σάντσες, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0! Μετά το γκολ, ο Άγιαξ κέρδισε ακόμα περισσότερα μέτρα, ωστόσο αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ρομέρο. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά στο 2-0 στο 24’, όμως ο Ονανά αντέδρασε σωστά στο διαγώνιο σουτ του Βαλέντσια.

Τα πάντα τελείωσαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 48’, ο Σμόλινγκ έδωσε με κεφαλιά στον Μχιταριάν και αυτός με γυριστό από τη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο Άγιαξ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να βρει απάντηση, έχοντας εκτός αγώνα τους σημαντικότερους τους ποδοσφαιριστές.

Η Γιουνάιτεντ έκανε σωστή διαχείριση και στο 87’ «άγγιξε» το τρίτο γκολ με τον Λίνγκαρντ, ο οποίος κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Σάντσες προτού εκτελέσει τον Ονανά. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρομέρο μπλόκαρε το διαγώνιο σουτ του Φαν ντε Μπέικ, κρατώντας το 2-0 ως το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.