Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

 Πρέμιερ Λιγκ: Πτήση στα… αστέρια για Σίτι και Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ: Πτήση στα… αστέρια για Σίτι και Λίβερπουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/5/2017 19:38
Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 5-0 την Γουότφορντ, η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-0 την Μίντλεσμπρο και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας στην 5η θέση την Άρσεναλ, παρά τη νίκη της με 3-1 απέναντι στην Έβερτον.

Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια η Άρσεναλ μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Οι νίκες των Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ακύρωσαν εκείνη της Αρσεναλ, η οποία περιορίστηκε στην 5η θέση και την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ.

Την 3η θέση και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους εξασφάλισε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» διέλυσαν με 5-0 την Γουότφορντ στο «Βίκαρατζ Ρόουντ» και «σφράγισαν» το καλό εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Κομπανί άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, ενώ ο Αγκουέρο με δύο γκολ στο 23’ και 36’ έφτασε τα 20 γκολ στη σεζόν και έγινε ο 5ος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με 20+ γκολ σε τρεις διαδοχικές χρονιές (Σίρερ, Ανρί, Φαν Νίστελροϊ, Κέιν οι άλλοι τέσσερις). Φερναντίνιο (41’) και Ζεσούς (58’) διαμόρφωσαν το τελικό 5-0, σκορ που έστειλε τους «πολίτες» στους ομίλους.

Στα προκριματικά η Λίβερπουλ, στο Γιουρόπα η Άρσεναλ


 Πρέμιερ Λιγκ: Πτήση στα… αστέρια για Σίτι και Λίβερπουλ
Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-0 την Μίντλεσμπρο στο «Άνφιλντ» και επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και από τα προκριματικά.

Το γκολ του Βαινάλντουμ στο φινάλε του ημιχρόνου (45+1’) έδιωξε το άγχος από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που «σφράγισε» τη νίκη στο δεύτερο μέρος χάρη στα τέρματα των Κουτίνιο (51’) και Λαλάνα (56’).

Οι «κόκκινοι» τερμάτισαν στην 4η θέση με 76 βαθμούς, έναν περισσότερο από την 5η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν με 3-1 την Έβερτον στο «Έμιρειτς», ωστόσο η νίκη τους δεν ήταν αρκετή για να τερματίσουν στην τετράδα. Μπεγιερίν (8’), Σάντσες (27’) και Ράμσεϊ (90+1’) ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία ετοιμάζεται πλέον για τον τελικό Κυπέλλου με την Τσέλσι (27/5).

Να σημειωθεί ότι η Άρσεναλ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Κοσιελνί, ο οποίος αποβλήθηκε στο 14ο λεπτό και θα χάσει τον τελικό στο «Γουέμπλεϊ». Το μοναδικό γκολ για τα «ζαχαρωτά» σημείωσε ο Λουκάκου (58’ πεν.), με τον Βέλγο πάντως να χάνει το «Χρυσό Παπούτσι» της Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό πήγε στα χέρια του Χάρι Κέιν, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ στην εντυπωσιακή νίκη της Τότεναμ με 7-1 στην έδρα της υποβιβασμένης Χαλ. Ο Άγγλος επιθετικός έφτασε τα 29 γκολ σε 30 παιχνίδια και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Ρούνεϊ το 2011 που σημειώνει χατ-τρικ για 2 σερί αγωνιστικές στην Πρέμιερ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.