Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σαμπιονά: Δύο γκολ στη Λιόν ο Δώνης, βγήκε Ευρώπη η Μαρσέιγ

Σαμπιονά: Δύο γκολ στη Λιόν ο Δώνης, βγήκε Ευρώπη η Μαρσέιγ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/5/2017 01:44
Με τον Τάσο Δώνη να πετυχαίνει δύο γκολ, η Νις αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 στην έδρα της Λιόν, στο αποχαιρετιστήριο ματς του Αλεξάντρ Λακαζέτ. Στο Γιουρόπα η Μαρσέιγ, υποβιβάστηκαν Μπαστιά, Νανσί.

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν Λιόν και Νις. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στην έδρα της πρώτης, με τον Τάσο Δώνη να πετυχαίνει δύο γκολ, φτάνοντας τα πέντε στο Σαμπιονά. Δύο γκολ σημείωσε και ο Λακαζέτ, ο οποίος στο τελευταίο του παιχνίδι με τα χρώματα της Λιόν, έφτασε τα 100 στη Ligue1.

Το πέναλτι του Σέρι στο 90+4’ που διαμόρφωσε το τελικό 3-3 δεν προβλημάτισε καμία ομάδα, αφού η Νις είχε εξασφαλίσει την 3η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Λιόν είχε «σφραγίσει» την 4η και το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Αντίθετα, η Μαρσέιγ χρειάστηκε την εντός έδρας νίκη (1-0) απέναντι στη Μπαστιά για να τερματίσει 5η και να πάρει το δεύτερο εισιτήριο. Στο -3 από τους Μασσαλλύς τερμάτισε η Μπορντό, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Λοριάν και θα χρειαστεί από την Παρί Σεν Ζερμέν να σηκώσει το Κύπελλο (κόντρα στην Ανζί) για να βγει στην Ευρώπη.

Στη μάχη του υποβιβασμού, η ήττα της Μπαστιά από την Μαρσέιγ την έφερε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη, η Νανσί κέρδισε με 3-1 τη Σεντ Ετιέν όμως τα άλλα αποτελέσματα δεν ήταν ευνοϊκά και έτσι υποβιβάστηκε και αυτή στη 2η κατηγορία. Μια θέση πάνω τερμάτισε η Λοριάν, που θα χρειαστεί να παίξει μπαράζ για την παραμονή μετά το εντός έδρας 1-1 με τη Μπορντό.

Η Ντιζόν έφυγε με ισοπαλία 0-0 από την Τουλούζ και εξασφάλισε την παραμονή, ενώ η Καέν, χάρη σε γκολ του Ροντλέν στο 90+1’, απέσπασε ισοπαλία 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν και γλίτωσε τα μπαράζ.

Από την άλλη, η πρωταθλήτρια Μονακό επιβλήθηκε με 3-2 της Ρεν εκτός έδρας και έφτασε τις 12 σερί νίκες, κάνοντας ρεκόρ. Η Λιλ κέρδισε εύκολα με 3-0 τη Ναντ, ενώ η Ανζέ επικράτησε με 2-0 της Μονπελιέ και πάει με ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου.






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.