Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουντεσλίγκα: Στους ομίλους η Ντόρτμουντ, βγήκε Ευρώπη η Κολωνία

Μπουντεσλίγκα: Στους ομίλους η Ντόρτμουντ, βγήκε Ευρώπη η Κολωνία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/5/2017 19:27
Σ’ ένα τρομερό ματς με τρεις ανατροπές στο σκορ, η Ντόρτμουντ κέρδισε με 4-3 την Βέρντερ στο «Βεστφάλεν» και εξασφάλισε την 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την παρουσία της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης «σφράγισε» η Ντόρτμουντ. Με τους Ομπαμεγιάνγκ και Ρόις να πετυχαίνουν από δύο γκολ, η ομάδα του Τόμας Τούχελ κέρδισε με 4-3 την Βέρντερ και τερμάτισε με +2 από την 4η Χοφενχάιμ.

Οι φιλοξενούμενοι, που ήθελαν τη νίκη προκειμένου να ελπίζουν για ευρωπαϊκό εισιτήριο, προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με τον Γιουνούζοβιτς, «παγώνοντας» το «Βεστφάλεν». Η Ντόρτμουντ όμως δεν πτοήθηκε και γύρισε το σκορ πριν το ημίχρονο, χάρη στα τέρματα των Ρόις (32’) και Ομπαμεγιάνγκ (42’).

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με νέα ανατροπή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, χάρη στα γκολ των Μπάρτελς (46’) και Κρούζε (68’). Όλα έδειχναν ότι η Χονφεχάιμ θα εξασφάλιζε την 3η θέση, όμως τα εύστοχα πέναλτι των Ρόις (75’) και Ομπαμεγιάνγκ (89’) έδωσαν στην Ντόρτμουντ τη νίκη (4-3) και το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μάλιστα ο Ομπαμεγιάνγκ έφτασε τα 32 και κέρδισε στο… φώτο φίνις τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μπροστά από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Έτσι, η Χοφενχάιμ θα περιοριστεί στην 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με αντίπαλο την Άουγκσμπουργκ. Για Βασικός ξεκίνησε το ματς ο Σταφυλίδης, ωστόσο τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 57’ για τους φιλοξενούμενους.

Στην Ευρώπη μετά από 25 χρόνια η Κολωνία


Μπουντεσλίγκα: Στους ομίλους η Ντόρτμουντ, βγήκε Ευρώπη η Κολωνία
Η Κολωνία κέρδισε με 2-0 την Μάιντς στην έδρα της και εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη, μέσω του Γιουρόπα Λιγκ, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

Οι «τράγοι» έφτασαν τους 46 βαθμούς και τερμάτισαν στην 5η θέση, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την Χέρτα, που παρά τη βαριά ήττα με 6-2 από τη Λεβερκούζεν στο Βερολίνο, πήρε το άλλο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βέβαια, σε αντίθεση με την Κολωνία, που θα βρεθεί στους ομίλους, οι «πρωτευουσιάνοι» κινδυνεύουν να ριχτούν στη μάχη των προκριματικών.

Όλα εξαρτώνται από τον τελικό του Κυπέλλου. Εάν η Ντόρτμουντ πάρει το τρόπαιο απέναντι στην Άιντραχτ, τότε η Χέρτα θα εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους και η 7η Φράιμπουργκ θα κληθεί να παίξει στα προκριματικά. Εάν όμως η ομάδα της Φρανκφούρτης πάρει το τρόπαιο, θα βρεθεί αυτή στους ομίλους και οι Βερολινέζοι θα κληθούν να παίξουν στον 3ο προκριματικό γύρο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.