Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα η Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/5/2017 23:57
Με τον Μπατσουαγί να μπαίνει ως αλλαγή και να σκοράρει στο 82’, η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Γουέστ Μπρομ στο «Χόθρονς» και εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 2η φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Το 6ο πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγυρίζει από το βράδυ της Παρασκευής (12/5) η Τσέλσι. Οι «μπλε» κέρδισαν με 1-0 την Γουέστ Μπρομ στο «Χόθρονς» και ξέφυγαν με +10 από την 2η Τότεναμ, που αδυνατεί να καλύψει τη διαφορά στα τρία παιχνίδια που της απομένουν.

Στην πρώτη χρονιά του Αντόνιο Κόντε, ο Ιταλός τεχνικός οδήγησε τους «μπλε» στην κατάκτηση του τίτλου, επαναφέροντας την ομάδα στην κορυφή μετά την καταστροφική περσινή χρονιά. Πλέον οι Λονδρέζοι στοχεύουν στο «νταμπλ», αφού στις 27 Μαΐου αντιμετωπίζουν την Άρσεναλ στον τελικό του Κυπέλλου.

Στα του αγώνα, το παιχνίδι πήγε «στραβώσει» με το… καλημέρα για την Τσέλσι, αφού στα πρώτα 25 δευτερόλεπτα, ο Κουρτουά έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ τη γυριστή κεφαλιά του Ροντόν. Στη συνέχεια, οι «μπλε» πήραν τον απόλυτο έλεγχο και μέχρι το ημίχρονο σημείωσαν 14 σουτ, όμως μόλις ένα στον στόχο.

Οι παίκτες της Γουέστ Μπρομ έκλειναν σωστά όλους τους χώρους και οι μοναδικές καλές στιγμές των φιλοξενούμενων ήταν δύο σουτ των Πέδρο (16’) και Φάπρεγκας (32’) τα οποία πέρασαν δίπλα από το δοκάρι.

Πρέμιερ Λιγκ: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα η Τσέλσι
Η Τσέλσι συνέχισε την πίεση στο δεύτερο μέρος, ωστόσο στο μεγαλύτερο διάστημα περιορίστηκε σε φλύαρη υπεροχή. Στο 48’ ο Φόστερ μπλόκαρε το γυριστό του Κόστα, ενώ στο 53’ ο Γιάκομπ έδιωξε σχεδόν στη γραμμή τη προβολή του Ντόουσον, που «φλέρταρε» με αυτογκόλ.

Οι Λονδρέζοι δυσκολεύονταν να βρουν χώρους ενώ στον αντίποδα η Γουέστ Μπρομ έφευγε επικίνδυνα στην κόντρα, έχοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες για το 1-0. Στο 70’ ο Ροντόν δεν κατάφερε να εκτελέσει σωστά σε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά, ενώ στο 72’ ο Σαντλί βρέθηκε απέναντι στον Βέλγο πορτιέρο, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο.

Οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν το γκολ και στο 82’ ο νεοεισελθόντας Μπατσουαγί σκόραρε με κοντινή προβολή, έπειτα από πάσα του Αθπιλικουέτα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την Τσέλσι. Στα υπόλοιπα λεπτά, οι «μπλε» υπερασπίστηκαν το προβάδισμα τους και με το σφύριγμα της λήξης έγιναν ένα… κουβάρι, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου.

Στα αξιοσημείωτα ότι η Τσέλσι έφτασε τους 42 βαθμούς σε εκτός έδρας ματς, τουλάχιστον εφτά περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν, οι Λονδρέζοι έχουν την καλύτερη επίθεση με 76 γκολ και την τρίτη καλύτερη άμυνα με 29 τέρματα παθητικό.

Το νικηφόρο σερί 13 αγώνων από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου έφερε την ομάδα από την 8η θέση (!) στην κορυφή της βαθμολογίας και ουσιαστικά άλλαξε όλη τη χρονιά για τους Λονδρέζους, αφού η βαριά ήττα από την Άρσεναλ (3-0) στις 24 Σεπτεμβρίου είχε φέρει κοντά στην πόρτα της εξόδου τον Αντόνιο Κόντε.

Ο 47χρονος τεχνικός όχι μόνο έμεινε στον σύλλογο, αλλά μετά τη σημερινή (12/5) νίκη, έγινε ο τέταρτος Ιταλός προπονητής που κατακτά το πρωτάθλημα Αγγλίας, ακολουθώντας τους Κάρλο Αντσελότι (2010), Ρομπέρτο Μαντσίνι (2012), Κλάουντιο Ρανιέρι (2016). Η απόφαση του να αλλάξει το σύστημα της ομάδας σε 3-4-3, μεταμόρφωσε πλήρως την εικόνα της Τσέλσι, η οποία άφησε πίσω της τη καταστροφική περσινή χρονιά και επέστρεψε στο θρόνο της Πρέμιερ Λιγκ μετά τη σεζόν 2014-15.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.