Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Γιουβέντους

Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Γιουβέντους

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/5/2017 23:43
Η Γιουβέντους κέρδισε με 2-1 τη Μονακό στο Τορίνο και με συνολικό σκορ 4-1 προκρίθηκε με άνεση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα διεκδικήσει το 3ο τρόπαιο της ιστορίας της. Μάντζουκιτς (33’) και Άλβες (77’) οι σκόρερ, μείωσε ο Εμ’Μπαπέ (69’).

Μετά από δύο χρόνια, η Γιουβέντους επιστρέφει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Γηραιά Κυρία» κέρδισε με 2-0 την Μονακό στο Τορίνο και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Πριγκιπάτο, έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του Κάρντιφ. Αυτός θα είναι ο 9ος τελικός στην ιστορία των «μπιανκονέρι», οι οποίοι μετρούν δύο κατακτήσεις (1985, 1996) και έξι αποτυχίες.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα ανάγκασε την Μονακό να μπει επιθετικά, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Μόλις στο 2’, ο Μπουφόν έχασε τη μπάλα υπό την πίεση του Φαλκάο, αλλά δεν υπήρχε κανείς Μονεγάσκος για να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 7’ ο Κολομβιανός επιχείρησε σουτ, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 10’ ο Κεντίρα αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα, δίνοντας τη θέση του στον Μαρκίζιο.

Η Γιουβέντους απορρόφησε την πίεση των Μονεγάσκων και μετά το πρώτο 20λεπτο άρχισε να απειλεί την εστία του Σούμπασιτς. Στο 22’ ο Ιγκουαΐν βγήκε απέναντι στον Κροάτη πορτιέρο αλλά η λόμπα που επιχείρησε δεν ήταν δυνατή, ενώ στο 25’ ο Μάντζουκιτς νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον συμπατριώτη του.

Τρία λεπτά μετά ο Ράτζι έκοψε σωτήρια τον Ντιμπάλα από το ύψος του πέναλτι, όμως στο 33’ η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς. Μετά από αντεπίθεση, ο Άλβες έκανε τη σέντρα για τον Μάντζουκιτς και ο Κροάτης με διπλή προσπάθεια «έγραψε» το 1-0.

Η Γιουβέντους δεν έμεινε εκεί, αφού στο 37’ ο Ιγκουαΐν αστόχησε με σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 44’ ο Ντιμπάλα νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Σούμπασιτς. Το 2-0 ήρθε δευτερόλεπτα μετά, όταν μετά από κόρνερ, ο Σούμπασιτς έδιωξε με γροθιές και ο Άλβες με τρομερό βολέ, έβαλε οριστικό τέλος στην υπόθεση πρόκριση.

Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο η Μονακό δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Στο 67’ ο Μπουφόν έδιωξε με το πόδι το σουτ του Εμ’Μπαπέ, όμως δύο λεπτά μετά, ο Γάλλος άσος σκόραρε με κοντινό πλασέ, μειώνοντας το σκορ σε 2-1. O επιθετικός της Μονακό έγραψε και πάλι ιστορία, καθώς σε ηλικία 18 ετών και 140 ημερών έγινε ο νεότερος που σκοράρει σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έφτασε τα 6 γκολ στα νοκ άουτ της διοργάνωσης πριν κλείσει τα 19, πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον ο Ραούλ.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε αν και τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν, αφού στο 71’ ο Γκλικ πάτησε τον Ιγκουαΐν, που βρίσκονταν στο έδαφος, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Φαμπίνιο έκανε θέατρο μετά από τζαρτζάρισμα με τον Μάντζουκιτς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μίνι σύρραξη. Άλλη φάση στο ματς δεν έγινε και το τελικό αποτέλεσμα έδωσε το εισιτήριο στη «Γηραιά Κυρία».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.