Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Αγχωτική νίκη για Ρεάλ

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Αγχωτική νίκη για Ρεάλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/4/2017 19:13
Η Ρεάλ έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στην Βαλένθια, ωστόσο με γκολ του Μαρσέλο στο 86’ πήρε τη νίκη με 2-1 στο «Μπερναμπέου» και ξέφυγε προσωρινά με +3 από την Μπαρτσελόνα. Το άλλο γκολ ο Ρονάλντο (27’) που είχε χαμένο πέναλτι, ισοφάρισε προσωρινά ο Παρέχο (82').

Έστω και δύσκολα, η Ρεάλ κέρδισε με 2-1 τη Βαλένθια στο «Μπερναμπέου», ξέφυγε με +3 από την Μπαρτσελόνα και πλέον ετοιμάζεται για το πρώτο παιχνίδι με τη Ατλέτικο για τους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «νυχτερίδες» μπήκαν πολύ δυνατά και στο 1ο λεπτό είχαν διπλή μεγάλη ευκαιρία με τον Μίνα. Ο Ισπανός νικήθηκε αρχικά σε τετ-α-τετ με τον Νάβας και εν συνεχεία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλά στο ξεκίνημα, δεν επέτρεπαν στην Ρεάλ να απειλήσει και στο 17’ είχαν νέα καλή στιγμή με άστοχο πλασέ του Ορεγιάνα μέσα από την περιοχή.

Η «βασίλισσα» απείλησε αρχικά με εκτελέσεις φάουλ των Ρονάλντο (22’) και Χάμες (26’) και στο 27’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το 20ο γκολ του Ρονάλντο στη φετινή Πριμέρα. Μετά από σέντρα του Καρβαχάλ, ο Πορτογάλος πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και «έγραψε» το 1-0.

Αυτό ήταν το 367ο γκολ του CR7 σε παιχνίδι πρωταθλήματος (280 με Ρεάλ, 84 με Γιουνάιτεντ, 3 με Σπόρτινγκ) με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τον Τζίμι Γκριβς και να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα έξι κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μετά το γκολ η Ρεάλ είχε την απόλυτη υπεροχή, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις και στο φινάλε του ημιχρόνου η Βαλένθια είχε καλή στιγμή με σουτ του Μουνίρ για να φέρει το σκορ στα ίσια.

Δέκα λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης, η «βασίλισσα» είχε δοκάρι με σουτ του Μπενζεμά (55’), ενώ δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής έδωσε αυστηρό πέναλτι για ανατροπή του Μόντριτς από τον Παρέχο.

Ο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ντιέγκο Άλβες κατάφερε να μπλοκάρει και έκανε ρεκόρ στο ισπανικό πρωτάθλημα με έξι αποκρούσεις πέναλτι σε μια σεζόν. Αυτό ήταν το 10ο χαμένο πέναλτι για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ξεπέρασε τον Ούγκο Σάντσες και είναι ο παίκτης με τα περισσότερα χαμένα πέναλτι στην ιστορία της Ρεάλ στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν δεύτερο γκολ και να «κλειδώσουν» το ματς, κάτι που πλήρωσαν στο 82’, με τη Βαλένθια να φέρνει το σκορ στα ίσια με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Παρέχο. Η Ρεάλ όμως δεν πτοήθηκε και στο 86’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με ωραία ενέργεια και σουτ του Μαρσέλο μέσα από την περιοχή. Ο Βραζιλιάνος έδωσε τη λύση στην ομάδα του Ζιντάν, η οποία πήρε τη νίκη με 2-1 και ξέφυγε προσωρινά με +3 από τους Καταλανούς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.