Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Τη νίκη ο Ολυμπιακός, την πρόκριση η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Τη νίκη ο Ολυμπιακός, την πρόκριση η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/4/2017 21:04
Ο Ολυμπιακός, χάρη σε γκολ του Ρομαό (82’), κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ωστόσο το εις βάρος του 2-1 του πρώτου αγώνα επέτρεψε στην «Ένωση» να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου. Δοκάρι στο 90’ ο Καρντόσο, αποβλήθηκαν στο φινάλε οι Ανέστης και Ντα Κόστα.

Στον τελικό του Κυπέλλου για δεύτερη σερί φορά προκρίθηκε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ωστόσο έχοντας… προίκα το 2-1 του πρώτου αγώνα, «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ. Το γκολ του Ρομαό στο 82’ δεν έφτανε στους Πειραιώτες, οι οποίοι χρειάζονταν ένα ακόμα τέρμα για να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 90’ όμως η κεφαλιά του Καρντόσο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη, με το 1-0 να μένει ως το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος στο 3’, με τον Φορτούνη να κάνει ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή και τον Ανέστη να διώχνει σε κόρνερ. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε δύο λεπτά με ωραία ενέργεια του Αραούχο, όμως ο Αργεντινός κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Ντα Κόστα. Το παιχνίδι απέκτησε αρκετή ένταση, με τους Πειραιώτες να διαμαρτύρονταν για αποβολή του Βράνιες στο 22’ για εκτός φάσης πάτημα στον Μάριν.

Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 28’, με τον Καπίνο να διώχνει εντυπωσιακά το μονοκόμματο σουτ του Χριστοδουλόπουλου, κρατώντας το μηδέν. Πέντε λεπτά μετά, ο Μάριν απέφυγε τους Γκάλο και Σιμόες, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη. Στο φινάλε του ημιχρόνου (44’) ο Ολυμπιακός είχε άλλη μια καλή στιγμή με σουτ του Καμπιάσο, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Ανέστης, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ρομαό βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το σουτ που έκανε ήταν πολύ άστοχο.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ήρεμο , ωστόσο οι δύο ομάδες υπέπιπταν σε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα η πρώτη αξιόλογη φάση να σημειωθεί στο 70’. Ο Μάνταλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, όμως ο Καπίνο με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε τη μπάλα με το ένα χέρι. Ολυμπιακός είχε φλύαρη κατοχή, ωστόσο στο 82’ κατάφερε να βρει το γκολ και να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Καρντόσο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μάνταλου και έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Ρομαό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε απέναντι από τον Ανέστη να ανοίξει το σκορ.

Το παιχνίδι πήρε… φωτιά και στο 90’ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, ο Καρντόσο πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Δευτερόλεπτα μετά, η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα με τον Αλμέιδα, όμως ο Πορτογάλος αστόχησε απέναντι από τον Καπίνο.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» πήρε δυο κίτρινες κάρτες για καθυστέρηση και αποβλήθηκε, με αποτέλεσμα στο τέρμα να κάτσει ο Αλμέιδα! Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς και ο Ολυμπιακός, αφού στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντα Κόστα αποβλήθηκε για εκτός φάσης χτύπημα στον Σιμόες. Το 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» ήταν το τελικό σκορ, όμως το εισιτήριο για τον τελικό πήγε στα χέρια της «Ένωσης».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.