Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Στα ημιτελικά μετά από 13 χρόνια η Μονακό

Τσάμπιονς Λιγκ: Στα ημιτελικά μετά από 13 χρόνια η Μονακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/4/2017 23:45
Η Μονακό κέρδισε με 3-1 την Ντόρτμουντ στο Πριγκιπάτο και με συνολικό σκορ 6-3 «σφράγισε» την πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. Εμ’Μπαπέ (3’), Φαλκάο (17’) και Ζερμέν (81’) οι σκόρερ, μείωσε ο Ρόις (48’).

Για πρώτη φορά μετά το 2004 η Μονακό θα δώσει ξανά το «παρών» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μονεγάσκοι κέρδισαν με 3-1 την Ντόρτμουντ στο «Λουί Ντε» και σε συνδυασμό με το 3-2 της Βεστφαλίας πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τους «4». Μάλιστα, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έγινε η πρώτη που πετυχαίνει τρία γκολ σε τέσσερα διαδοχικά νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Μονακό, αφού στο 3’ ο Εμ’Μπαπέ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Μπούρκι σε σουτ του Μεντί και με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-0. Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό, με την Μονακό να απειλεί με κεφαλιές των Φαλκάο (12’) και Σίλβα (13’) και την Ντόρτμουντ να απαντά με φάουλ του Σαχίν (14’), το οποίο κατέληξε στο δοκάρι.

Οι Βεστφαλοί είχαν πολλά προβλήματα ανασταλτικά και στο 17’ η Μονακό πέτυχε δεύτερο γκολ με σκαστή κεφαλιά του Φαλκάο έπειτα από σέντρα του Λεμάρ. Η Ντόρτμουντ πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο και στο 40’ θα μπορούσε να μειώσει σε 2-1, όμως ο Γκερέιρο καθυστέρησε να πλασάρει απέναντι από τον Σούμπασιτς και ο Μεντί απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ξανά ελπίδες για την πρόκριση στο 48’, μειώνοντας σε 2-1 με βολέ του Ρόις από το ύψος του πέναλτι. Η Μονακό θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, με τον Μπούρκι να διώχνει σωτήρια την κεφαλιά του Τουρέ. Στη συνέχεια, η Ντόρτμουντ ανέβασε την πίεση της, ψάχνοντας το 2-2, όμως οι Μονεγάσκοι έφευγαν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις, έχοντας δύο χαμένα τετ-α-τετ με Φαλκάο (65’) και Εμ’Μπαπέ (69’).

Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και τα πάντα τελείωσαν στο 81’ όταν μετά από αντεπίθεση, ο Λεμάρ έδωσε στον Ζερμέν και ο τελευταίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πλάσαρε τον Μπούρκι για το τελικό 3-1.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.