Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σε απολογία o Ολυμπιακός, κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών!

Σε απολογία o Ολυμπιακός, κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/4/2017 19:28
Σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κλήθηκε ο Ολυμπιακός για τα όσα συνέβησαν στο ματς με την ΑΕΚ. Βάσει του άρθρου 29 υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών.

Μετά την πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για «εκτεταμένα επεισόδια», για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ΕΠΟ έκανε γνωστό ότι τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και ο παρατηρητής Θεμιστοκλής Βαλσάμης, καλούνται αύριο (20/4) σε απολογία στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» κατηγορούνται για μεμονωμένα επεισόδια, για εκτεταμένα επεισόδια καθώς και για άσκηση βίας σε βάρος αξιωματούχων του αγώνα και συγκεκριμένα κατά παρατηρητών και διαιτητών.

Βάσει του άρθρου 29 λοιπόν, που γίνεται λόγος περί «βίας κατά αξιωματούχων» υπάρχει ο κίνδυνος αφαίρεσης μέχρι και 6 βαθμών. Να σημειωθεί πως στον Ολυμπιακό από την πρώτη στιγμή θεωρούν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ως προς την πιθανότητα αφαίρεσης βαθμών.

Αναλυτικά το άρθρο 29:


"Βία

1. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα
τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε (5), τουλάχιστον, ετών.

2. Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών ή μελών Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχων εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχου ή εντεταλμένου οργάνου με την μορφή ηθικού ή φυσικού αυτουργού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

3. Ιδιαίτερα σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και ιατρών αγώνων εντός του γηπέδου από αξιωματούχους ομάδων, ποδοσφαιριστές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με
εντεταλμένη από την ομάδα υπηρεσία στον χώρο αυτό.

4. Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1, 2 & 3, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ. αφαίρεσης έξι (6) βαθμών και δ. υποβιβασμός ομάδας.
Στο... κατηγορητήριο για τον Ολυμπιακό υπάρχει και το άρθρο 26: Παραβάσεις Καταστατικού – Κανονισμών ΕΠΟ – Δυσφήμιση Αθλήματος.
"

Η σχετική ενημέρωση:


-ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α΄, β΄, γ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, κατόπιν άσκησης δίωξης από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης Στέφανο-Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

-Θεμιστοκλής Βαλσάμης, παρατηρητής του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ, για παράβαση των άρθρων 1, 6, 7 παρ. α΄ και 11 του Κανονισμού Παρατηρητών Αγώνων Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.