Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μελισσανίδης: «Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε»

Μελισσανίδης: «Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/7/2013 21:16
Την βεβαιότητα του πως σε δύο χρόνια η ΑΕΚ θα είναι στην Σούπερ Λιγκ παίζοντας στο νέο της γήπεδο, εξέφρασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος έδωσε μήνυμα ενότητας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τατόι Club.

Ο νέος διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» κήρυξε τη νέα εποχή του συλλόγου, με τον ίδιο νε εκφράζει τη βεβαιότητα του πως σε δύο χρόνια η ομάδα θα είναι στη Σούπερ Λιγκ. Ο ίδιος όσον αφορά το θέμα του γηπέδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα είναι ένα λαμπρό σπίτι ένα παλάτι για την ιστορία και τον πολιτισμό. Και το πρώτο που θα γίνει θα είναι μουσείο και για την ΑΕΚ αλλά και για την προσφυγιά».

Παράλληλα έκανε λόγο για τα εισιτήρια διαρκείας, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Τα μισά έσοδο από κάθε εισιτήριο διαρκείας, θα μπαίνουν στον κουμπαρά για το ταμείο του γηπέδου», ενώ έδωσε σύνθημα ενότητας, υπογραμμίζοντας πως η «Ένωση» θα εξαρτάται από τον κόσμο της.

Αναλυτικά το αρχικό σχόλιο του Δημήτρη Μελισσανίδη:


«Είναι ένα νέο και δύσκολο ξεκίνημα, από το μηδέν. Ένα ξεκίνημα με την ΑΕΚ στην Γ' Εθνική. Από την μια υπάρχει πίκρα από αυτή την εξέλιξη. Όσοι συμμετέχουν είναι πάνω απ' όλα οπαδοί.

Δεν υπάρχει κανείς στην ΑΕΚ που να δηλώνει ευχαριστημένος με την οδυνηρή κατάληξη της αυτοκάθαρσης. Διάβασα στον Τύπο, επώνυμες δηλώσεις για τον Μελισσανίδη, πως παίρνει τσάμπα την ΑΕΚ, που έπεσε στην Γ’ Εθνική. Το μόνο που έχω να πω είναι πως κανένας Μελισσανίδης, δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ, δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη. Γεννήθηκε πριν από εμάς και θα υπάρχει μετά από εμάς. Μεγαλομετόχους έχουν μόνο οι εταιρίες και όχι οι ιδέες.Ο πρώτος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν και σε στέρεες βάσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τα πάντα με τρόπο ιδανικό. Είτε μιλάμε για το βάρος σε ακαδημίες με την ΑΕΚ να στηρίζετε στα δικά της παιδιά. Είτε μιλάμε για μια ΑΕΚ δυνατή παντού, αυτοδύναμη, που να μην βασίζεται πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν, όπως είχε πει και ο πατριάρχης. Είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν. Γι αυτό και είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε.

Δεύτερος στόχος είναι να χτίσουμε το σπίτι μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου έζησαν γενιές και γενιές, που ζήσαμε χαρές. Θα είναι ένα παλάτι, για τον αθλητισμό, την ιστορία, τον πολιτισμό. Θα υπάρξει ένα μουσείο για την ΑΕΚ και την προσφυγιά. Γι' αυτούς τους δύο στόχους μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης.

Σημείο εκκίνησης, είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι η πρώτη φορά που τα διαρκείας, δηλώνουν συμμετοχή σ’ όλα τα επίπεδα. Το μισό έσοδο από κάθε εισιτήριο διαρκείας, θα μπαίνουν στον κουμπαρά για το ταμείο του γηπέδου. Ένα γήπεδο που θα το χτίσουμε όλοι. Αυτή η προσπάθεια δεν εξαρτάται από αυτά τα χρήματα. Αλλά αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή. Αυτή η νίκη πρέπει να κερδιθεί. Η βάση του συλλόγου είναι η Μάνα ΑΕΚ και γι’αυτό οι κάτοχοι διαρκείας θα γίνονται και μέλη στην Ερασιτεχνική.

Διαπιστώνω πως πολλοί ασχολούνται με το νέο ξεκίνημα της ΑΕΚ και παρατηρώ πανικό. Μην ανησυχούν. Είμαστε στην αρχή και στην ΑΕΚ δεν θα χαριστεί τίποτα. Το μόνο που διαθέτουμε είναι οι άνθρωποι δίπλα μου, η ιστορία της. Είναι δυνατόν να φοβούνται αυτά τα τρία γράμματα (ΑΕΚ). Όταν επιστρέψουμε θα σας το πω εγώ πρώτος».

Ερωτήσεις:


Για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Έχουμε ξεκινήσει ήδη διαδικασίες για να μην έχουμε τα γνωστά προβλήματα με το ΣτΕ Δεν θέλω καμία εμπορική χρήση, ένα γήπεδο αγωνιστικό, ότι λέει ο νόμος, αυτό το γήπεδο που είχαμε αυτό θα ξαναχτίσουμε».

Για το αν δεν προχωρήσει το γήπεδο: «Δεν υπάρχει plan b. Ένα είναι το πλάνο και το γήπεδο θα γίνει. Δουλεύουμε σ' αυτό το πλάνο, για να είμαστε έτοιμοι για να μην μας σταματήσουν. Δεν θέλω να φτιάξω κάτι διαφορετικό απ' αυτό που είχαμε. Ένα απλό γήπεδο.

Όταν θα είμαστε έτοιμοι με πλάνα και με σχέδια, θα μιλήσουμε με το Δημοτικό Συμβούλιο για να τους παρουσιάσουμε. Θέλω να πιστεύω πως τη νέα χρονιά θα μιλήσουμε με όλες τις παρατάξεις. Ερήμωσε η Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο που δεν θα φέρνει κόσμο δύο ώρες την Κυριακή, αλλά θα γεμίζει την Νέα Φιλαδέλφεια επτά ημέρες την εβδομάδα.

Για το αν είχε σκεφτεί νωρίτερα να αναλάβει πρωτοβουλίες: «Το να γυρίσουμε πίσω δεν έχει νόημα. Κάνουμε νέο ξεκίνημα. Είμαι οπαδός της ομάδας και γι αυτό πήγαινα στο γήπεδο. Ξεκινάμε από την αρχή, ξεκινάμε από σήμερα».

Για την φερεγγυότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είναι νωρίς να απαντήσω σ' αυτό. Σε δύο χρόνια που θα είμαστε στη μεγάλη κατηγορία, να μου κάνετε τότε αυτή την ερώτηση».

Για τα Σπάτα: Τα Σπάτα, αν δεν μας χωρέσουν θα το δούμε, μην τρελαινόμαστε δεν έχουμε γήπεδο θα δούμε για αθλητικό κέντρο? Όλα στον καιρό τους. Για τις ακαδημίες υπάρχει ξεχωριστό πλάνο και αυτή τη στιγμή κοιτάμε να φτιάξουμε ακόμη ένα γήπεδο στα Σπάτα».

Για το αν δεν προβιβασθεί η ΑΕΚ απευθείας σε Σούπερ Λιγκ: «Αν ανέβουμε σε έξι χρόνια, θα ανέβουμε σε έξι χρόνια. Τι θα κάνουμε; Εγώ βέβαια πιστεύω πως σε δύο χρόνια θα είμαστε Α' Εθνική. Δεν το διανοούμαι αυτό που λέτε. Πολύ κουφό μου ακούγεται. Το πρωτάθλημα στη Γ’Εθνική και εγώ να παίξω θα το πάρω. Το θέμα είναι να βάλουμε τις βάσεις για την καινούργια ομάδα».

Για την ονομασία του γηπέδου: «Το ιδρυτικό θα λέγεται Αγιά Σοφιά, το εμπορικό θα το δούμε».



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.