Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημο: Ο Μπερλουσκόνι πούλησε τη Μίλαν σε Κινέζους

Επίσημο: Ο Μπερλουσκόνι πούλησε τη Μίλαν σε Κινέζους

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/4/2017 18:36
Μετά από 31 χρόνια υπό την ιδιοκτησία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Μίλαν πέρασε σε κινέζικα χέρια και συγκεκριμένα σε επενδυτικό γκρουπ με επικεφαλής τον Γιονγκόνσκ Λι.

Αλλαγή σελίδας και επίσημα στη Μίλαν, αφού μετά από αρκετές καθυστερήσεις, ολοκληρώθηκε η πώληση των «ροσονέρι» στους Κινέζους. Η εποχή «Μπερλουσκόνι» περνά στην ιστορία και το κλαμπ ανήκει πλέον σε κονσόρτιουμ Κινέζων με επικεφαλής τον Γιονγκόνσκ Λι.

Οι νέοι ιδιοκτήτες κατέχουν πια το 99,93% των μετοχών του συλλόγου, το οποίο απέκτησαν έναντι 740 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ να σημειωθεί ότι δόθηκαν και 220 εκατομμύρια ευρώ ως αμοιβές σε διαμεσολαβητές.

«Ευχαριστώ τον Μπερλουσκόνι και τον Fininvest για την εμπιστοσύνη και τους οπαδούς για την υπομονή, από σήμερα χτίζουμε το μέλλον. Βήμα βήμα θα επιστρέψουμε στην κορυφή του κόσμου», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Κινέζου επιχειρηματία.

Η ανακοίνωση:


Επίσημο: Ο Μπερλουσκόνι πούλησε τη Μίλαν σε Κινέζους
«Η Fininvest ολοκλήρωσε την πώληση στη Rossoneri Sport Investment Lux, το 99.93% των μετοχών που κατείχε στη Μίλαν. Η σημερινή συνάντηση και τα αποτελέσματα δίνουν ισχύ στη συμφωνία που υπεγράφη στις 5 Αυγούστου του 2016 ανάμεσα στους εκπρόσωπους των δύο πλευρών και επικαιροποιήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2017.

Την Παρασκευή 14 Απρίλη στη γενική συνέλευση των μετόχων θα ψηφιστεί, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση του νέου συμβουλίου της εταιρίας. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι αυτές που ανακοινώθηκαν με τη συνολική αξιολόγηση να ανέρχεται στα 740.000.000 ευρώ, μαζί με την ανάληψη χρέους το οποίο εκτιμήθηκε στα 220.000.000 ευρώ.

Οι αγοραστές επαναδιατύπωσαν την υπόσχεσή τους να προβούν σε ανακεφαλαιοποίηση για να ενισχύσουν τη δυναμική της ομάδας
».

Μπερλουσκόνι: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»


Επίσημο: Ο Μπερλουσκόνι πούλησε τη Μίλαν σε Κινέζους
Από την πλευρά του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αποχαιρέτησε την αγαπημένη του ομάδα μετά από 31 χρόνια στο τιμόνι της, είπε τα εξής:

«Σήμερα, μετά από περισσότερα από 30 χρόνια, αφήνω την προεδρία της Μίλαν. Το κάνω με πόνο και συναίσθημα, γνωρίζοντας όμως πως για να φανείς ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο του σύγχρονου ποδοσφαίρου, χρειάζονται πόροι και επενδύσεις που μια οικογένεια δεν μπορεί να υποστηρίξει.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα συναισθήματα που μας πρόσφερε η Μίλαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όλα τα άτομα χάρη στα οποία είχα το προνόμιο να προεδρεύω σε ένα σύλλογο που έχει κατακτήσει τόσα πολλά. Πρώτα απ'όλα, φυσικά, στους μεγάλους τεχνικούς και στους μεγάλους πρωταθλητές που κατέστησαν εφικτές αυτές τις επιτυχίες που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Φυσικά είναι αδύνατον να τους ονομάσω έναν-έναν.

Ανάμεσα στους τόσους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα, ο πρώτος που θέλω να αναφέρω είναι ο Αντριάνο Γκαλιάνι, που στην Μίλαν μας ήταν ο κινητήρας στη μηχανή. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ θέλω να το δώσω πάντως στους οπαδούς μας.

Στους εκατομμύρια υποστηρικτές μας που γέμισαν τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο για να φωνάξουν Forza Milan και σε πολλούς ακόμα, που αν και ήταν μακριά ως προς τη φυσική τους παρουσία, ήταν πάντα δίπλα μας. Χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ αυτή η Μίλαν των τόσων επιτυχιών.

Μπορεί να αφήνω σήμερα την ομάδα οριστικά αλλά παραμένω ο πρώτος οπαδός της Μίλαν, την ομάδα που μου έμαθε ο πατέρας μου να αγαπώ από μικρός και υλοποιήσαμε μαζί το όνειρό του. Στους νέους ιδιοκτήτες στέλνω τις πιο θερμές ευχές για να πραγματοποιήσουν ακόμα πιο εκπληκτικούς στόχους από αυτούς που καταφέραμε να πετύχουμε εμείς. Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ όλους
».

Τα τρόπαια που κατέκτησε η Μίλαν στην εποχή Μπερλουσκόνι:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.