Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρονάλντο «άλωσε» το Μόναχο

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρονάλντο «άλωσε» το Μόναχο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/4/2017 23:43
Με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει δύο γκολ (47’, 77’) και να φτάνει τα 100 στην Ευρώπη, η Ρεάλ κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Μπάγερν στο Μόναχο και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγήθηκαν με Βιντάλ (25’) οι Βαυαροί, που είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Χιλιανό (45+1’), ωστόσο στο 61’ έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μαρτίνεθ.

Γερές βάσεις για την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ έθεσε η Ρεάλ. Με πρωταγωνιστή τον Ρονάλντο, η «βασίλισσα» κέρδισε με 2-1 την Μπάγερν στο Μόναχο και πλέον καλείται απλά να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα στη ρεβάνς της Μαδρίτης.

Ο Κάρλο Αντσελότι αντιμετώπισε τον «μαθητή» του Ζινεντίν Ζιντάν χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ του, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ δεν μπορούσε να υπολογίζει ούτε στον Ματς Χούμελς. Στον αντίποδα, ο Γάλλος τεχνικός δεν είχε στη διάθεση του τους Πέπε και Βαράν, με αποτέλεσμα να τοποθετήσει τον Νάτσο δίπλα στον Σέρχιο Ράμος.

Η Μπάγερν μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο μέρος, πιέζοντας ασφυχτικά για το 1-0, ωστόσο στο 18’ χρειάστηκε την εκπληκτική επέμβαση του Νόιερ σε σκαστή κεφαλιά του Μπενζεμά (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι) για να κρατήσει το μηδέν. Οι Βαυαροί γλίτωσαν το γκολ και στο 25’ πήραν το προβάδισμα χάρη σε κεφαλιά-οβίδα του Βιδάλ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αλκάνταρα.

Στο 40’ ο Χιλιανός σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο τέρμα, αστοχώντας με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, ενώ η Ρεάλ απάντησε στις ευκαιρίες στο 42’ με σουτ του Ρονάλντο, το οποίο «έβγαλε» ο Νόιερ. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Ριτσόλι καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι υπέρ της Μπάγερν, βλέποντας χέρι σε απόκρουση του Καρβαχάλ με το στήθος, ωστόσο ο Βιδάλ έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και το 1-0 έμεινε ως το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (47’), ο Ρονάλντο με διαγώνιο βολέ μετά από σέντρα του Καρβαχάλ ισοφάρισε σε 1-1 και εκεί τα πάντα άλλαξαν. Η Ρεάλ πατούσε σαφώς καλύτερα στο ματς και στο 56’ είδε τον Νόιερ να της στερεί το 2-1, πραγματοποιώντας μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Μπέιλ. Ωστόσο, στο 61’ ο Μαρτίνεθ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη σε τρία λεπτά για φάουλ στον Ρονάλντο, με αποτέλεσμα να αφήσει την Μπάγερν με παίκτη λιγότερο.

Οι Μαδριλένοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο ο Νόιερ κρατούσε μόνος του την Μπάγερν με δύο τεράστιες επεμβάσεις σε κοντινά πλασέ των Μπενζεμά (73’) και Ρονάλντο (75’). Η πίεση της Ρεάλ ήταν ασφυχτική και το δεύτερο γκολ ήρθε τελικά στο 76’, με τον Ρονάλντο να σκοράρει με κοντινή προβολή, έπειτα από σέντρα του Ασένσιο, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, μ’ αυτό το γκολ ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα 100 γκολ στην Ευρώπη (97 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 1 στα προκριματικά, 2 στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ)! Στα εναπομείναντα λεπτά, η «βασίλισσα» πίεσε και για τρίτο γκολ, ωστόσο το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και πλέον η Μπάγερν χρειάζεται δύο γκολ στο «Μπερναμπέου» (και να μην δεχτεί τέρμα) για να πάρει αυτή την πρόκριση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.