Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ: Σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/4/2017 21:00
Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με αρκετές αλλαγές στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ πήρε εμφατική νίκη με 3-0, λίγες μέρες πριν το παιχνίδι Κυπέλλου των δύο ομάδων στη Λεωφόρο. Ενρίκε (18’), Λέοβατς (27’) και Σάχοφ (35’) οι σκόρερ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο «δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε με 3-0 τους «πράσινους» και πάει με την καλύτερη ψυχολογία τη Μεγ. Τετάρτη στον πρώτο ημιτελικό της Λεωφόρου για το Κύπελλο!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να ξεκουράσει σχεδόν όλους τους βασικούς, κατεβαίνοντας με αρκετές απουσίες στην Τούμπα. Από την άλλη, μίνι rotation σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο επέλεξε ο Βλάνταν Ίβιτς, με τον ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Στο 9’ ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε με τακουνάκι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως στο 18’, έπειτα από βαθιά μπαλιά του Ουάρντα, ο Χουχούμης έδιωξε πάνω στον Ενρίκε και αυτός με απευθείας σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το 2-0 ήρθε εννέα λεπτά μετά, με τον Σάκχοφ να κάνει γρήγορη πάσα στον Ουάρντα, ο Αιγύπτιος βρήκε τον… ξεχασμένο Λέοβατς και ο Κροάτης ανενόχλητος διπλασίασε το σκορ του ΠΑΟΚ, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 35’ ο «δικέφαλος του Βορρά» έφτασε και σε τρίτο τέρμα! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, ο Μάτος έκανε την προβολή και γύρισε στον Σάχοφ, ο οποίος σε κενή εστία «έγραψε» το 3-0.

Ο κόσμος στην Τούμπα φώναζε και για τέταρτο γκολ, το οποίο θα είχε έρθει εάν ο Στιλ δεν έδιωχνε εντυπωσιακά το σουτ του Ουάρντα (37’) όπως και τις προσπάθειες των Μάτος και Πέλκα στο 43’. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους πάντως άνηκε στον Παναθηναϊκό, με τον Μπουμάλ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 45ο λεπτό.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να φτάνει κοντά στο 4-0 στο 52’, με τον Σάχοφ να μην βρίσκει τη μπάλα μετά το γύρισμα του Κλάους. Οι γηπεδούχοι έριξαν στη συνέχεια ρυθμό, έχοντας και στο μυαλό τους το ματς Κυπέλλου, ωστόσο συνέχισαν να απειλούν για τέταρτο γκολ, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό, που είχε να επιδείξει μόνο δύο ακίνδυνα σουτ των Ρέις (47’) και Τελάντερ (49’).

Στο 69’ ο Πέλκας πέρασε τον Μέστο αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 73’ ο Στιλ, με εντυπωσιακή απόκρουση, απομάκρυνε την κεφαλιά του Μάτος. Πέντε λεπτά μετά το πλασέ του Κλάους πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 82’ ο Στιλ έδιωξε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Πέλκα, κρατώντας το 3-0 ως το φινάλε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα (56’ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς (82’ Κίτσιου), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Πέλκας, Πέδρο Ενρίκε (71’ Κάμπος), Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Μέστο, Βλαχοδήμος (64’ Εμποκού), Ρεις (82’ Μολέδο), Ζέκα, Μπουμάλ, Κλωναρίδης (55’ Μαρινάκης), Μόλινς.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.