Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Συγκινεί ο τελικός ανάμεσα σε Σαπεκοένσε και Ατλέτικο Νασιονάλ (vid)

Συγκινεί ο τελικός ανάμεσα σε Σαπεκοένσε και Ατλέτικο Νασιονάλ (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/4/2017 18:56
Ο πρώτος τελικός του Ρεκόπα Σουνταμερικάνα (5/4, 01:15) θα φέρει αντιμέτωπες την Σαπεκοένσε με την Ατλέτικο Νασιονάλ, πέντε μήνες μετά τον προγραμματισμένο αγώνα τους, ο οποίος δεν έγινε ποτέ εξαιτίας του αεροπορικού δυστυχήματος, που αφάνισε την βραζιλιάνικη ομάδα.

Σαπεκοένσε και Ατλέτικο Νασιονάλ ήταν προγραμματισμένο να αναμετρηθούν στους τελικούς του Κόπα Σουνταμερικάνα 2016, ωστόσο πριν το πρώτο ματς στο Μεντεγίν, η βραζιλιάνικη ομάδα ξεκληρίστηκε στα βουνά της Κολομβίας με την πτώση του αεροπλάνου.

Η Ατλέτικο Νασιονάλ σε ένδειξη σεβασμού ζήτησε τότε από την Ομοσπονδία να στέψει τη Σαπεκοένσε τροπαιούχο Σουνταμερικάνα, κάτι που έγινε δεκτό. Επειδή όμως η ομάδα της Κολομβίας είχε κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016, θα βρεθεί απέναντι στη Σαπεκοένεσε στους τελικούς τους Ρεκόπα Σουνταμερικάνα, το αντίστοιχο Σούπερ Καπ της Λατινικής Αμερικής.

Τα δύο παιχνίδια φυσικά είναι τα πιο ιδιαίτερα στην ιστορία της διοργάνωσης, με τις δύο ομάδες να είναι πλέον αδελφοποιημένες. Η ενέργεια της Ατλ. Νασιονάλ να στέψει πρωταθλήτρια την Σαπεκοένεσε, έχει φέρει το Σαπεκό να αισθάνεται την ανάγκη ανταπόδοσης και το πρώτο παιχνίδι που θα γίνει σε λίγες ώρες στη Βραζιλία (5/4, 01:15) θα έχει χαρακτήρα γιορτής.

Η άφιξη της αποστολής της Ατλ. Νασιονάλ έγινε με ιδιαίτερες τιμές, ενώ η πόλη έχει γεμίσει με αφίσες και σημαίες που να τιμά τον σύλλογο από την Κολομβία.

«Θέλουμε να ικανοποιήσουμε με κάθε τρόπο την Ατλ. Νασιονάλ για τα όσα έκανε για μας. Να την αγκαλιάσουμε και να την κάνουμε να αισθανθεί σαν το σπίτι της. Για μένα από τη στιγμή που θα αρχίσει το παιχνίδι θέλω να παίξουμε κανονικά και να κυνηγήσουμε τη νίκη. Κάτι που φαντάζομαι έχει στο μυαλό και η Ατλέτικο. Είναι ένας τίτλος διεθνής που δίνει πρεστίζ στους συλλόγους και οι δύο ομάδες θα παλέψουν για να τον κατακτήσουν. Οταν λήξει ο αγώνας, πάλι θα είμαστε αγκαλιασμένοι» είπε ο τεχνικός της Σαπεκοένσε, Βάγκνερ Μανσίνι.

Η υποδοχή της Ατλέτικο Νασιονάλ:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.