Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Βαθμός-«χρυσάφι» για Εθνική στις Βρυξέλλες (vid)

Προκριματικά Μουντιάλ: Βαθμός-«χρυσάφι» για Εθνική στις Βρυξέλλες (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/3/2017 23:44
Η Εθνική αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες και πήρε βαθμό-«χρυσάφι» στη μάχη για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Με δέκα από το 65’ λόγω αποβολής του Ταχτσίδη έπαιζαν οι Έλληνες διεθνείς, που προηγήθηκαν με τον Μήτρογλου (46’), αλλά δέχτηκαν γκολ στο 89’ από τον Λουκάκου. Αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας στο φινάλε.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η Εθνική Ελλάδας «άγγιξε» μια ηρωική νίκη στην έδρα του Βελγίου, ωστόσο ένα γκολ μεγάλης κλάσης από τον Λουκάκου στο 89’ ισοφάρισε στο σκορ σε 1-1 και δεν επέτρεψε στη «γαλανόλευκη», που έπαιζε με δέκα από 65’, να φύγει με τρεις βαθμούς και να περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου.

Η νίκη μπορεί να μην ήρθε, ωστόσο η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε πήρε ένα σπουδαίο βαθμό που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ακόμα και για απευθείας πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας. Φυσικά, πρώτος στόχος είναι η κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ, με το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής απέναντι στη Βοσνία στη Ζένιτσα να κρίνεται το πλέον καθοριστικό. Μάλιστα, ο Γερμανός τεχνικός δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ταχτσίδη και Τζαβέλλα που αποβλήθηκαν, όπως και στον Σάμαρη, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Το ματς:


Προκριματικά Μουντιάλ: Βαθμός-«χρυσάφι» για Εθνική στις Βρυξέλλες (vid)
Το Βέλγιο πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την ελληνική άμυνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι απουσίες των Αζάρ και Ντε Μπρούιν ήταν εμφανείς για τους «κόκκινους διαβόλους», που δυσκολεύονταν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Εθνικής.

Η κατοχή στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασε το συντριπτικό 82%-18% υπέρ του Βελγίου, χωρίς ωστόσο κάποια αξιόλογη φάση. Η Ελλάδα έκλεινε όλους τους διαδρόμους προς την εστία, ωστόσο η ίδια αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά, με αποτέλεσμα όλο το παιχνίδι να παίζονταν στη μία πλευρά του γηπέδου. Δύο ήταν όλες και όλες οι αξιόλογες φάσεις για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, και οι δύο από τον Φελαϊνί. Στο 13’ ο μέσος της Γιουνάιτεντ αστόχησε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ενώ στο 31’ το τακουνάκι που επιχείρησε ανάγκασε τον Καπίνο σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Η Εθνική δεν είχε ούτε μια φάση στο πρώτο μέρος, ωστόσο χρειάστηκε μόλις μια για να προηγηθεί. Μόλις 19 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ταχτσίδης έπιασε την κεφαλιά για τον Μήτρογλου, αυτός ξέφυγε από το Σιμάν και με άψογο τελείωμα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κουρτουά, «γράφοντας» το 0-1.

Το γκολ επηρέασε το Βέλγιο, που συνέχισε να είχε πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών, ωστόσο στο 65’ ένα αχρείαστο μαρκάρισμα του Ταχτσίδη στον Αλντερβάιρελντ, του απόφερε τη δεύτερη κίτρινη. Έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους και οι Έλληνες διεθνείς αγωνίζονταν με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν το μηδέν.

Στο 74’ ο Μέρτενς βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ, ενώ στο 82’ το σουτ του Βίτσελ υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Ο Σκίμπε έριξε στο ματς τους Τζιόλη και Ζέκα (ντεμπούτο) για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, ωστόσο ένα λεπτό πριν τα 90’, το Βέλγιο βρήκε τη λύση χάρη στην κλάση του Λουκάκου. Έπειτα από σέντρα του Μέρτενς, ο φορ της Έβερτον έκανε το κοντρόλ, παρά την πίεση του Παπασταθόπουλου, γύρισε προς την εστία και με άψογο τελείωμα, «εκτέλεσε» τον Καπίνο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μάλιστα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λουκάκου «άγγιξε» και 2ο γκολ, ωστόσο ο Καπίνο με μεγάλη επέμβαση, είπε «όχι» στην κεφαλιά του Βέλγου και κράτησε το 1-1 ως το φινάλε. Ελάχιστα λεπτά πριν τη λήξη, σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον Λουκάκου και Τζαβέλλα, με τον τελευταίο να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84' Μιραλάς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65' Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκάκου

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (90' Βέλλιος)

Η βαθμολογία:


1. Βέλγιο 13 (22-2)
2. Ελλάδα 11 (10-3)
3. Βοσνία 10 (13-5)
4. Κύπρος 4 (3-8)
5. Εσθονία 4 (5-15)
6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.