Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Εφιάλτης στην Πόλη για Ολυμπιακό

Γιουρόπα Λιγκ: Εφιάλτης στην Πόλη για Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/3/2017 21:51
Ο Ολυμπιακός είχε στριμώξει στα… σχοινιά την Μπεσίκτας, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 39’, ωστόσο τα τραγικά λάθη του Λεάλι και της άμυνας επέτρεψαν στους Τούρκους να πετύχουν εύκολα γκολ και να πάρουν μεγάλη νίκη με 4-1 στην Κωνσταντινούπολη, εξασφαλίζοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Αμπουμπακάρ (10’), Μπάμπελ (22’, 75’) και Τοσούν (84’) τα γκολ, μείωσε ο Ελιονούσι (31’)

Σε… εφιάλτη μετατράπηκαν τα όνειρα πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπεσίκτας προηγήθηκε νωρίς με 2-0 στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο το γκολ του Ελιονούσι (31’) και η αποβολή του Αμπουμπακάρ (39’) έδωσαν ελπίδες στους «ερυθρόλευκους», που χρειάζονταν ένα γκολ για να αποκτήσουν σκορ πρόκρισης. Ωστόσο, οι Τούρκοι με άψογο αμυντικό πλάνο, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους και με δύο γκολ στην κόντρα, πήραν εμφατική νίκη με 4-1, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μετά το… δώρο του Λεάλι στο πρώτο ματς, ο Ιταλός γκολκίπερ είχε μεγάλη ευθύνη στα πρώτα τρία γκολ της Μπεσίκτας, που προκρίθηκε στους «8» υπό τους ήχους του «Ζορμπά», αφού μετά το 4ο γκολ τα μεγάφωνα του γηπέδου έπαιζαν συρτάκι! Εκτός από τα ατομικά λάθη, οι Πειραιώτες πλήρωσαν και την αδυναμία τους να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις. Ενδεικτικό ότι οι μόνες φορές που απείλησαν με αξιώσεις τους Τούρκους στο δεύτερο μέρος ήταν από στημένες φάσεις.

Το ματς:


Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάγκαζε τον Ολυμπιακό να ψάξει το γκολ στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο το ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν καθόλου καλό, με τους παίκτες του Βούζα να υπέπιπταν σε αρκετά εύκολα λάθη. Η Μπεσίκτας πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησε για πρώτη φορά στο 7’ με απευθείας φάουλ του Κουαρέσμαν, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Λεάλι.Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού τρία λεπτά μετά οι Τούρκοι κατάφεραν να προηγηθούν. Μετά από λάθος του Φορτούνη, ο Ταλίσκα έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Αμπουμπακάρ δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ανοίξει το σκορ. Ο Λεάλι δύσκολα θα μπορούσε να αντιδράσει, ωστόσο στην αρχή της φάσης (προτού η μπάλα να φτάσει στον Φορτούνη) υπέπεσε σε μεγάλο λάθος αφού επέλεξε να μην κάνει έξοδο και να «καθαρίσει» μια φαινομενικά εύκολα φάση.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να κρατήσει μπάλα και στο 22’ η Μπεσίκτας έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Μετά από νέα απώλεια κατοχής, ο Κουαρέσμα βρήκε χώρο και έκανε σέντρα για τον Μπάμπελ, ο οποίος ανενόχλητος έκανε το κοντρόλ και νίκησε τον Λεάλι, που είδε τη μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ούτε τελική στα πρώτα 30 λεπτά, ωστόσο χρειάστηκαν μόλις μια για να επιστρέψουν στο κυνήγι της πρόκρισης. Στο 31’, ο Σισοκό έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ελιονούσι με ανάποδο ψαλίδι αλλά και τη βοήθεια της τύχης (η μπάλα κόντραρε στον Αντριάνο) μείωσε το σκορ σε 2-1. Το γκολ φάνηκε να επηρεάζει την Μπεσίκτας, που στο 39’ έμεινε και με παίκτη λιγότερο για εκτός φάσης χτύπημα του Αμπουμπακάρ στον Ρέτσο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν στη διάθεση τους ένα ημίχρονο με αριθμητικό πλεονέκτημα για να πετύχουν ένα γκολ και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης. Η ομάδα του Βούζα πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο, ωστόσο η Μπεσίκτας έκλεινε σωστά όλους τους χώρους, αναγκάζοντας τους Πειραιώτες σε αρκετές σέντρες χωρίς αποτέλεσμα. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 56’ από τα πόδια του… Ταλίσκα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι της ομάδας του έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Δύο λεπτά μετά ο Έλληνας άσος «άγγιξε» το 2-2 με μακρινή εκτέλεση φάουλ, όμως ο Φάμπρι με εκπληκτική επέμβαση έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Η είσοδος των Σεμπά και Μάριν αντί των Μανθάτη και Καμπιάσο δεν βοήθησε σε κανένα σημείο τον Ολυμπιακό, ο οποίος αδυνατούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Φάμπρι. Η Μπεσίκτας αμύνονταν αποτελεσματικά και στο 75’ κατάφερε να σκοράρει από το πουθενά, όταν μετά από βαθύ γέμισμα, ο Μπάμπελ δοκίμασε σουτ από το ύψος της περιοχής και νίκησε τον Λεάλι, που έχασε ξανά τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 84’ ο Τοσούν έριξε τη χαριστική βολή, νικώντας σε τετ-α-τετ τον Λεάλι για το τελικό 4-1. Μάλιστα από τα μεγάφωνα ακούγονταν συρτάκι, κάτι που επαναλήφθηκε στο φινάλε του παιχνιδιού.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.