Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μονακό απέκλεισε την Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μονακό απέκλεισε την Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/3/2017 23:38
Η Μονακό κέρδισε με 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο Πριγκιπάτο, ανέτρεψε το 5-3 της Αγγλίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας εκτός της ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Εμπαμπέ (8’), Φαμπίνιο (29’) και Μπακαγιόκο (77’) τα γκολ, μείωσε προσωρινά ο Σανέ (71’).

Σ’ ένα από τα πιο συναρπαστικά ζευγάρια στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μονακό κέρδισε με 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο Πριγκιπάτο και με συνολικό σκορ 6-6 (!) πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ ανέτρεψε το 5-3 του Μάντσεστερ και υποχρέωσε τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πρώτο του αποκλεισμό από τη φάση των «16». Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση που αποκλείεται έχοντας πετύχει πέντε γκολ στο πρώτο ματς!

Η Μονακό μπήκε αποφασισμένη στο ματς, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, γνωρίζοντας ότι χρειάζονταν να καλύψει διαφορά δύο τερμάτων για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Μόλις στο 7’ ο Μπακαγιόκο βγήκε απέναντι από τον Καμπαγιέρο αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ, ωστόσο στο επόμενο λεπτό ο Μεντί έκανε τη σέντρα από το αριστερά και ο Εμπαμπέ με ωραία προβολή «έγραψε» το 1-0.

Το ασφυχτικό πρέσινγκ των γηπεδούχων έβαζε μεγάλο πρόβλημα στην Μάντσεστερ Σίτι, που δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να κρατήσει μπάλα και να «χτίσει» επίθεση. Στο 16’ ο Εμπαμπέ βρήκε ξανά δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, όμως στο 29’ ο Μεντί έκανε νέο γύρισμα από τα αριστερά και ο Φαμπίνιο με πλασέ στην κίνηση έδωσε σκορ πρόκρισης στους Μονεγάσκους. Μάλιστα αυτό ήταν το 100ο γκολ του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο πρώτο μέρος, μην επιχειρώντας ούτε σουτ στα πρώτα 45 λεπτά.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν… μεταμορφωμένοι στην επανάληψη, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά για να μειώσουν και να ξαναπάρουν σκορ πρόκρισης. Οι «πολίτες» είχαν τα ηνία και στο 57’ «άγγιξαν» το 2-1, με τον Ράτζι να κόβει σωτήρια τον Αγκουέρο μέσα από την περιοχή. Πέντε λεπτά μετά ο Αργεντινός αστόχησε από θέση βολής, ενώ στο 65’ ο άσος της Σίτι βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Σούμπασιτς, όμως ο πορτιέρο της Μονακό απέκρουσε με το πόδι.

Η πίεση των «πολιτών» απέδωσε καρπούς στο 71’, με τον Σανέ να σκοράρει από κοντά έπειτα από απόκρουση του Σούμπασιτς σε προσπάθεια του Στέρλινγκ. Το 2-1 έστελνε την Σίτι στους «8» και ανάγκασε την Μονακό να βγει ξανά μπροστά. Οι Μονεγάσκοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στην πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, αφού στο 77’ ο Λεμάρ εκτέλεσε φάουλ και ο Μπακαγιόκο με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 3-1. Η Σίτι δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και η ομάδα του Ζαρντίμ πήρε την πρόκριση για τους «8».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.