Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Η Τσέλσι απέκλεισε την Γιουνάιτεντ

Κύπελλο Αγγλίας: Η Τσέλσι απέκλεισε την Γιουνάιτεντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/3/2017 23:44
Με γκολ του Καντέ (51’), η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και συμπλήρωσε το «πάζλ» των ημιτελικών. Με δέκα από το 35’ οι «κόκκινοι διάβολοι» λόγω αποβολής του Ερέρα.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας εξασφάλισε η Τσέλσι. Μετά το εμφατικό 4-0 στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός συνέχειας την κάτοχο του τίτλου.

Η Τσέλσι είχε την κατοχή από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο η πρώτη φάση του παιχνιδιού άνηκε στην Γιουνάιτεντ, με τον Μχιταριάν να αστοχεί με σουτ από το ύψος της περιοχής (11’). Η συνέχεια του αγώνα άνηκε αποκλειστικά στους «μπλε», οι οποίοι σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα.

Στο 16’ ο Αζάρ πέρασε από δύο παίκτες και επιχείρησε διαγώνιο σουτ, με τον Ντε Χέα να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα. Ένα λεπτό μετά ο Σμόλινγκ έκοψε σωτήρια το σουτ του Αλόνσο, ενώ στο 19’ ο Ντε Χέα είπε νέο «όχι» στον Αζάρ, διώχνοντας εντυπωσιακά το σουτ του Βέλγου από τη μικρή περιοχή. Ο άσος των «μπλε» δέχονταν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα από τους παίκτες της Γιουνάιτεντ και στο 35’ ο Τέιλορ έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Ερέρα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο.

Έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, η Τσέλσι πήρε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 51’ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με σουτ του Καντέ από το ημικύκλιο. Αυτό ήταν το 2ο γκολ του Γάλλου μέσου με τη φανέλα της Τσέλσι, έχοντας σημειώσει και τα δύο απέναντι στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για δεύτερο τέρμα, ωστόσο στο 58’ η Γιουνάιτεντ «άγγιξε» την ισοφάριση, με τον Κουρτουά να νικά σε τετ-α-τετ τον Ράσφορντ. Δύο λεπτά μετά ο Κόστα αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 62’ το φαλτσαριστό σουτ του Μόουσες πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ντε Χέα.

Στο 63’ ο Κόστα πέρασε από δύο αντιπάλους αλλά κόπηκε σωτήρια από τον Ρόχο, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Ντε Χέα απόκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του επιθετικού των «μπλε». Η Τσέλσι πίεζε ασφυχτικά για ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο η Γιουνάιτεντ άντεχε στους… κραδασμούς, με τον Ντε Χέα να αποκρούει και το σουτ του Μόουσες μέσα από την περιοχή (73’). Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν απείλησαν σε κανένα σημείο και το τελικό 1-0 έστειλε την Τσέλσι στα ημιτελικά.

Στα αξιοσημείωτα πως οι «μπλε» μετρούν αήττητο 12 αγώνων απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (7 νίκες, 5 ισοπαλίες), ενώ αυτή ήταν η 13η διαδοχική εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Κόντε και μάλιστα με 39-6 τέρματα! Από την άλλη, η Γιουνάιτεντ κινδυνεύει να χάσει για αρκετές αγωνιστικές τον Μάρκος Ρόχο, ο οποίος πιάστηκε από τον τηλεοπτικό φακό να πατάει εσκεμμένα τον πεσμένο Αζάρ στο δεύτερο μέρος.

Τα γκολ:




Η ενέργεια του Ρόχο:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.