Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Έβγαλε τα… μάτια του

Γιουρόπα Λιγκ: Έβγαλε τα… μάτια του

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/3/2017 23:59
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε κόντρα στην Μπεσίκτας με ωραίο γκολ του Καμπιάσο (36’), όμως ένα τραγικό λάθος του Λεάλι επέτρεψε στον Αμπουμπακάρ (53’) να ισοφαρίσει σε 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποτέλεσμα που δίνει στους Τούρκους το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη.

Με μειονέκτημα θα ταξιδέψει στην Τουρκία ο Ολυμπιακός για τη ρεβάνς με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από το τελικό 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με γκολ του… ξεχασμένου Καμπιάσο, ωστόσο στην επανάληψη η ομάδα του Βούζα δεν έπιασε ανάλογη απόδοση και οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 1-1 έπειτα από… ευγενική χορηγία του Λεάλι.

Οι πρωταθλητές Τουρκίας ήταν ανώτεροι και είχαν σημαντικές ευκαιρίες για την ανατροπή, με το τελικό 1-1 να αφήνει πάντως «ζωντανούς» τους Πειραιώτες για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πλέον μόνο νίκη ή ισοπαλία από 2-2 και πάνω στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (16/3) για να προκριθεί στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Έβγαλε τα… μάτια του
Ο Βασίλης Βούζας στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού έδωσε φανέλα βασικού στον Εστεμπάν Καμπιάσο και ο Αργεντινός ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων», καθώς εκτός από την εξαιρετική του παρουσία στο χώρο του κέντρου, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό. Ο Ανσαριφάρντ έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο έμπειρος άσος με τρομερή κίνηση, «τρύπησε» στην αντίπαλη άμυνα, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-0.

Το γκολ ήταν και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία του Ολυμπιακού, σε ένα κακό πρώτο μέρος με αρκετά χαμηλό τέμπο. Οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να δώσουν την κατοχή στην Μπεσίκτας, ωστόσο δεν της επέτρεψαν να απειλήσει με αξιώσεις. Αντίθετα, οι Πειραιώτες έφευγαν με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα, κέρδισαν αρκετές στημένες φάσεις, ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε ανάλογη εικόνα στην επανάληψη. Η Μπεσίκτας έβρισκε περισσότερους χώρους αλλά χρειάστηκε το τραγικό λάθος του Λεάλι για να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο 53’, ο Ιταλός πορτιέρο έδωσε… ασίστ στον Αμπουμπακάρ και ο Καμερουνέζος με άψογο τελείωμα έφερε το σκορ στα ίσια. Ένα λεπτό πριν το γκολ, οι Πειραιώτες είχαν φτάσει κοντά στο 2-0, με τον Μποτία να αστοχεί με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Το γκολ της ισοφάρισης επηρέασε αισθητά τη ψυχολογία των παικτών του Βούζα, που έβγαλαν αρκετή κούραση και δεν έδειξαν σε κανένα σημείο σημάδια αντίδρασης. Η Μπεσίκτας πήρε τον έλεγχο στο 58’ «άγγιξε» το 2-1, με τον Λεάλι να νικά σε τετ-α-τετ τον Κουαρέσμα και εν συνεχεία τον Ρέτσο να διώχνει στη γραμμή το σουτ του Μπάμπελ.

Στο 69’ ο Λεάλι έδιωξε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Τόσιτς, ενώ στο 87’ ο Τοσούν σούταρε πάνω στον Ντα Κόστα, που αντικατέστησε τον τραυματία Μποτία. Η είσοδος των Μάρτινς και Μαρίν δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό και το τελικό 1-1 τον αναγκάζει να πάει με ντισαβαντάζ στην Κωνσταντινούπολη.

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (64' Ντα Κόστα), Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70' Μάρτινς), Μανθάτης, Φορτούνης (74' Μάριν), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ

Μπεσίκτας (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Γκονούλ, Ανδριάνο, Τόσιτς, Μαρσέλο, Χάτσινσον, Αρσλάν (46' Οζιακούπ), Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Ταλίσκα (92' Ιλνερ), Αμπουμπακάρ (81' Τοσούν)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.