Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/3/2017 21:29
Ο ΠΑΟΚ με γκολ των Σάκχοφ (53’) και Πρίγιοβιτς (60’) κέρδισε με 2-0 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 8 βαθμούς. Δοκάρι με Ουάρντα για τρίτο γκολ είχαν οι γηπεδούχοι, από τη σεζόν 1995/96 είχαν να γνωρίσουν τρεις σερί ήττες οι «ερυθρόλευκοι».

«Ασπρόμαυρο» βάφτηκε το ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο ο «δικέφαλος του Βορρά» ισορρόπησε και πήρε πανάξια νίκη με 2-0, υποχρεώνοντας τους Πειραιώτες σε 3η σερί ήττα μετά από 21 χρόνια! Με τη νίκη, η ομάδα του Ίβιτς μείωσε στο -8 από την κορυφή, ενώ ο Πανιώνιος έχει την ευκαιρία να βρεθεί ακόμα και στο -4!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ξεκίνημα, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Στο 3’ ο Ανσαριφάρντ έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, όμως το σουτ του Σισοκό κόντραρε στους αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ. Πέντε λεπτά μετά, ο Γλύκος έκανε λάθος πάσα, η μπάλα κατέληξε στον Ανσαριφάρντ, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ιρανού από το ύψος του πέναλτι.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο «δικέφαλος του Βορρά» ισορρόπησε το παιχνίδι και έψαχνε τον τρόπο για να απειλήσει την εστία του Λεάλι. Στο 27’ το σουτ του Ενρίκε από το ημικύκλιο δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ενώ στο 34’ ο Κάμπος επιχείρησε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Σάχοβ απέφυγε τον Ανδρούτσο και έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του Ουάρντα κατέληξε ψηλά άουτ.Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, απείλησαν άλλες δύο φορές, χωρίς όμως να σημειώνεται η κλασική ευκαιρία. Στο 38’ ο Βαρέλα αστόχησε με κοντινή κεφαλιά, ενώ στο 44’ το σουτ του Ενρίκε πέρασε αρκετά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα της επανάληψης και η πίεση του απέδωσε καρπούς στο 53’. Μετά από κόρνερ του Ουάρντα, ο Λεάλι απέκρουσε ασταθώς την κεφαλιά του Μαλεζά, και ο Σάκχοφ με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε την υπεροχή και στο 60’ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Ο Τσίμιροτ έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Ενρίκε, αυτός έκανε το γύρισμα απ' τα αριστερά και ο Πρίγιοβιτς με πλασέ απ' το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 2-0!

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε για ακόμα ένα παιχνίδι τα αμυντικά του προβλήματα και στα εναπομείναντα λεπτά δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο για να πετύχει ένα γκολ ώστε να επιστρέψει στο ματς. Η είσοδος των Μάρτινς, Μανθάτη και Καρντόσο δεν έδωσε κάτι παραπάνω στους «ερυθρόλευκους», που είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις, με εξαίρεση μια άστοχη κεφαλιά του Παραγουανού (87’).

Ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε, δεν άφηνε ελεύθερους χώρους και στις καθυστερήσεις είχε δοκάρι με σουτ του Ουάρντα για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο «δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, όντας πλέον στο -1 από τον δεύτερο Πανιώνιο (παιχνίδι λιγότερο) και στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μάτος, Μαλεζάς (78' Λέοβατς), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα, Ενρίκε (65' Μυστακίδης), Κάμπος (72' Κάτσε), Πρίγιοβιτς.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Σισοκό, Ρέτσος, Μποτία, Φιγκέιρας, Ανδρούτσος (62' Μάρτινς), Ρομαό, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (66' Μανθάτης), Ανσαριφάρντ (79' Καρντόσο).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.