Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Big four 68 χρόνια μετά!

Κύπελλο Ελλάδας: Big four 68 χρόνια μετά!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/3/2017 22:03
Οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός (με σειρά πρόκρισης) συμπληρώνουν το «πάζλ» των ημιτελικών του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1949! Προς 17 Μαρτίου η κλήρωση.

Μετά από 49 χρόνια, οι Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου θα βρεθούν ξανά στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου! Στα 85 χρόνια της ιστορίας του, οι τέσσερις «μεγάλες» ομάδες έχουν συνυπάρξει μόνο μία φορά στο παρελθόν και συγκεκριμένα τη σεζόν 1948-49.

Εκείνη την περίοδο οι αγώνες των ημιτελικών ήταν μονοί. Η ΑΕΚ είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1 και ο Παναθηναϊκός είχε περάσει τον ΠΑΟΚ με 1-0. Κυπελλούχος εκείνης της σεζόν στέφθηκε η ΑΕΚ και μάλιστα με περιπετειώδη τρόπο, καθώς ο τελικός με τον Παναθηναϊκό διακόπηκε λόγω… σκότους με το σκορ στο 0-0, και η «Ένωση» είχε κερδίσει τον επαναληπτικό με 2-1 στην παράταση χάρη σε δύο γκολ του Πάτακα.

Όσον αφορά την κλήρωση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αν και όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 17 Μαρτίου. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς την προηγούμενη μέρα (16/3) θα έχει γίνει γνωστό πλέον το αν ο Ολυμπιακός θα έχει προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ώστε να μπορεί η ΕΠΟ να διαμορφώσει το πρόγραμμα των ημιτελικών.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.