Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Τρομερές προκρίσεις για Λιόν και Γκλάντμπαχ, αποκλείστηκαν Τότεναμ, Βιγιαρεάλ

Γιουρόπα Λιγκ: Τρομερές προκρίσεις για Λιόν και Γκλάντμπαχ, αποκλείστηκαν Τότεναμ, Βιγιαρεάλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/2/2017 00:26
Η Λιόν διέλυσε με 7-1 την Άλκμααρ στη Γαλλία και με συνολικό σκορ 11-2 (!) προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Επική ανατροπή για Γκλάντμπαχ, αποκλείστηκαν Τότεναμ, Φιορεντίνα, Ζενίτ και Βιγιαρεάλ.

Πάρτι πρόκρισης έστησε η Λιόν απέναντι στην Άλκμααρ. Μετά τη νίκη με 4-1 στην Ολλανδία, οι «λιονέ» διέλυσαν με 7-1 την αντίπαλο τους στην Γαλλία και προκρίθηκαν στους «16» σημειώνοντας συνολικό σκορ 11-2! Πρωταγωνιστής για τους Γάλλους ήταν ο Φεκίρ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, ενώ τα 11 γκολ που δέχτηκε σε δύο αγώνες η Άλκμααρ αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στο θεσμό με τη σημερινή του μορφή.

Επική πρόκριση για την Γκλάντμπαχ, η οποία κέρδισε με ανατροπή (4-2) την Φιορεντίνα στη Φλωρεντία και προκρίθηκε στους «16». Οι «βιόλα», που είχαν προίκα το υπέρ τους 1-0 από τη Γερμανία, πήραν από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων με Κάλινιτς (15’) και Βαλέρο (28’) και όλα έδειχναν ότι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση. Ωστόσο η Γκλάντμπαχ έφερε… τούμπα το ματς με χατ-τρικ του Στίντλ (44’ πεν., 47’, 55’) και το γκολ του Κρίστενσεν στο 60’ έριξε τη χαριστική βολή στους Ιταλούς.

Αποκλεισμός-σοκ για την Τότεναμ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Γάνδη στο «Γουέμπλεϊ» και σε συνδυασμό με την ήττα με 1-0 στο Βέλγιο, αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Το εγκληματικό φάουλ του Άλι άφησε από το 39’ τους «πετεινούς» με παίκτη λιγότερο και οι φιλοξενούμενοι, με τέρματα των Κέιν (20 αυτ.) και Περμπέ (82’), πήραν τη μεγάλη πρόκριση. Τα γκολ των Έρικσεν (10’) και Γουανιάμα (61’) δεν ήταν αρκετά για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, που πλήρωσε τα προβλήματα στην άμυνα.

Εκτός Ευρώπης έμεινε και η Βιγιαρεάλ, η οποία κέρδισε με 1-0 την Ρόμα στο «Ολίμπικο» όμως η νίκη των «τζιαλορόσι» με 3-0 στην Ισπανία τους έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στις εγχώριες διοργανώσεις θα περιοριστεί και η Ζενίτ, η οποία έχασε την πρόκριση στο 90’ απέναντι στην Άντερλεχτ. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης προηγήθηκε με 3-0 απέναντι στους Βέλγους, ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου αγώνα στις Βρυξέλλες, όμως το γκολ του Τέλιν στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και έδωσε το εισιτήριο στους φιλοξενούμενους.

Οι βελγικές ομάδες έκαναν το «3 στα 3», αφού και η Γκένκ θα δώσει το παρών στους «16» μετά τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Άστρα. Η ομάδα του Νίκου Καρέλη (δεν έπαιξε βέβαια λόγω του σοβαρού τραυματισμού) είχε φύγει με ισοπαλία 2-2 από τη Ρουμανία και το γκολ του Ποθουέλο της έδωσε την πρόκριση.

Στα άλλα παιχνίδια, ο Άγιαξ, με γκολ του Βίργκεβερ, κέρδισε με 1-0 την Λέγκια στο Άμστερνταμ και προκρίθηκε στους «16». Από την άλλη, η Ροστόφ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Σπάρτα στη Πράγα και σε συνδυασμό με το 4-0 του πρώτου αγώνα, εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στους «16» βρίσκεται και η Μπεσίκτας μετά τη νέα νίκη με 2-1 επί της Χάποελ Μπερ Σεβά, ενώ η Κοπεγχάγη, έχοντας κερδίσει με 2-1 το πρώτο ματς στη Βουλγαρία, προκρίθηκε στον επόμενο γύρο μετά το ισόπαλο 0-0 με την Λουντογκόρετς στη Δανία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.