Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Εφιάλτης για ΠΑΟΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Εφιάλτης για ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/2/2017 23:58
Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, ηττήθηκε με 3-0 από την Σάλκε στην Τούμπα και η ρεβάνς στη Γερμανία αποκτά ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι «βασιλικοί μπλε» θα πρέπει να αυτοκτονήσουν για να χάσουν την πρόκριση. Μπουργκστάλερ (27’), Μάιερ (82’) και Χούντελααρ (90’) τα γκολ.

Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν ακίνδυνος κόντρα στην ανώτερη Σάλκε και οι «βασιλικοί μπλε» πήραν εμφατική νίκη με 3-0 στην Τούμπα, μετατρέποντας σε… εφιάλτη τα όνειρα πρόκρισης για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι στο 5ο λεπτό με τον Μάτος, όμως η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην Σάλκε, η οποία πήρε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, δεν άφησε τους γηπεδούχους να απειλήσουν και ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση με τέρματα των Μπουργκστάλερ (27’), Μάιερ (82’) και Χούντελααρ (90’).

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κάτι παραπάνω από θαύμα για να πάρει την πρόκριση, ενώ σ’ αυτή του την προσπάθεια δεν θα έχει τους Βαρέλα, Μάτος και Λέοβατς, που χάνουν τη ρεβάνς της Γερμανίας.

Το ματς:


Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά για να πάρει γρήγορο προβάδισμα. Στο 5’ ο Μυστακίδης έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Μάτος, ο οποίος από κοντά την έστειλε στο δοκάρι. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε νέα καλή στιγμή στο 12’ , με τον Μυστακίδη να βγάζει εξαιρετική μπαλιά για τον Λέοβατς, όμως ο τελευταίος έχασε το κοντρόλ λίγο πριν βγει απέναντι από τον Φέρμαν.Μετά το πρώτο τέταρτο, η Σάλκε ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, ωστόσο δυσκολεύονταν να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά μέχρι το 27’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Γλύκος απέκρουσε ασθενώς την κεφαλιά του Νάλντο, οι αμυντικοί του «δικεφάλου» άφησαν ελεύθερο τον Μπουργκστάλερ κι αυτός από κοντά «έγραψε» το 1-0.

Μετά το αρχικό σοκ, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβάσει στροφές, ωστόσο έχανε εύκολα τη μπάλα στο κέντρο και αδυνατούσε να απειλήσει την Σάλκε, που έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι.

Η εικόνα του αγώνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους «βασιλικούς μπλε» να κυκλοφορούσαν με άνεση τη μπάλα, μην αφήνοντας τους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί. Η απουσία του Κάνιας αποδείχθηκε καθοριστική, με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να μην μπορούσε σε κανένα σημείο να φανεί απειλητική. Μάλιστα στο 57’ θα μπορούσε να μείνει με αριθμητικό μειονέκτημα αφού ο Μάτος «φλέρταρε» με κόκκινη κάρτα για κλωτσιά στον Κολάσινατς.

Η Σάλκε διαχειρίζονταν άψογα το παιχνίδι και στο 82’ πέτυχε δεύτερο γκολ, «κλειδώνοντας» το ματς. Ο Χέβεντες έβγαλε τη σέντρα και ο Μάιερ με κεφαλιά από το κέντρο της άμυνας «έγραψε» το 2-0. Σ’ εκείνο το σημείο πέρασε στο ματς ο Χούντελαρ και ο Ολλανδός διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 90’, βάζοντας… ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του «δικεφάλου» για ανατροπή.

Η πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 90+2’ με ένα σουτ του Ουάρντα, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Φέρμαν, ενώ δευτερόλεπτα μετά η Σάλκε βγήκε στην αντεπίθεση, όμως ο Μαλεζάς έδιωξε σωτήρια πριν ο Γκορέτσκα βάλει το πόδι του για το 4-0!

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (77’ Πέδρο Ενρίκε), Μυστακίδης (55’ Κάμπος), Αθανασιάδης (85’ Ουάρντα).

Σάλκε: Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ (46’ Κέρερ), Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μάιερ, Καλιγκούρι (78’ Κονοπλιάνκα), Μπουργκστάλερ (84’ Χούντελαρ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.