Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Η πρόκριση περνάει από την Άγκυρα

Γιουρόπα Λιγκ: Η πρόκριση περνάει από την Άγκυρα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/2/2017 22:00
Ολυμπιακός και Οσμανλισπόρ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και όλα θα κριθούν σε μια εβδομάδα στη ρεβάνς της Άγκυρας, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν για δύο αποτελέσματα. Αποβλήθηκε ο Βιάνα (74’), τραυματίστηκε ο Φορτούνης.

Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στο 0-0 με την Οσμάνλισπορ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον η πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ θα κριθεί στην έδρα των Τούρκων, οι οποίοι είναι αήττητοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή, ακόμα και μετά την ανόητη αποβολή του Βιάνα (74’), όμως δεν βρήκαν τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, σ’ ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι με αρκετά νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Η πρόκριση περνάει από την Άγκυρα
Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να επιβάλλει το ρυθμό του από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, με την Οσμάνλισπορ από την πλευρά της να δίνει χώρο, έχοντας στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η τουρκική ομάδα έκλεινε σωστά όλους τους χώρους και δυσκόλευε τις επιθετικές προσπάθειες των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 16’ μ’ ένα σουτ του Σεμπά που κατέληξε άουτ.

Οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοση τους μετά το πρώτο μισάωρο και στο 41’ «άγγιξαν» το 1-0, με τον Καρτσεμάρσκας να διώχνει σε κόρνερ το κοντινό πλασέ του Μποτία. Ένα λεπτό μετά ο Καρντόσο έκλεψε τη μπάλα από αμυντικό, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Λιθουανό γκολκίπερ με σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με την πρώτη –και μοναδική- σημαντική φάση για την Οσμανλισπόρ, καθώς στο 44’ ο Εντιαγέ ξέφυγε από τον Μποτία και έκανε το σουτ απέναντι από τον Λεάλι όμως ο Ισπανός αμυντικός με σωτήρια προβολή έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά από τα πρώτα λεπτά, ψάχνοντας τον τρόπο για να ανοίξει το σκορ. Στο 55’ ο Καρτσεμάρσκας «έβγαλε» το πλασέ του Σεμπά έξω από την περιοχή, ενώ δύο λεπτά μετά πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση με τα ακροδάχτυλα στο σουτ του Μάρτινς έξω από την περιοχή. Οι Τούρκοι αμύνονταν μαζικά (σ.σ. δεν είχαν τελική στο στόχο) και η επόμενη αξιόλογη φάση ήρθε στο 67’, με τον Σεμπά να βγάζει τον Καρντόσο σε θέση βολής, όμως το σουτ του Παραγουανού κόντραρε σε αμυντικό.

Όσο περνούσε η ώρα η Οσμάνλισπορ έδειχνε σημάδια κόπωσης, όμως η ανόητη αποβολή του Βιάνα στο 74’ για κλωτσιά στον Προχάζκα, «φρέναρε» τον Ολυμπιακό, ο οποίος πάντως συνέχιζε να έχει την υπεροχή και να ψάχνει το γκολ. Στο 86’ ο Σισοκό με τρομερή ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, δέχτηκε κλωτσιά χαμηλά, όμως ο Μπουκέτ υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

Η είσοδος του Ανσαριφάρντ στο επόμενο λεπτό έδωσε πνοή στην επίθεση των «ερυθρολεύκων», δείχνοντας ότι ο Ιρανός ήταν ικανός να βοηθήσει περισσότερο από τον αρνητικό Καρντόσο εάν έμπαινε νωρίτερα στο παιχνίδι. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και όλα πλέον θα κριθούν στην Τουρκία, όπου οι «ερυθρόλευκοι» βολεύονται με δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία με γκολ).

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μαρτίνς (87' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (71' Μανθάτης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Καρντόσο (76' Ρομαό).

Οσμάνλισπορ: Καρτσεμάρσκας, Βρσάγεβιτς, Τσιουριουκσού, Προχάζκα, Τιάγκο Πίντο, Λουίζ Κάρλος (87' Μαχέρ), Τσαγκιράν, Εν' Ντιάιγ, Μπιφουμά (94' Γκιουβέν), Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81' Ρουσέσκου).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.