Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα με Μήτρογλου η Μπενφίκα

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα με Μήτρογλου η Μπενφίκα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/2/2017 23:42
Με γκολ του Κώστα Μήτρογλου (48’) η Μπενφίκα κέρδισε με 1-0 την Ντόρτμουντ στο «Ντα Λουζ» και απέκτησε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Βεστφάλεν». Πέναλτι και ένα τσουβάλι ευκαιρίες έχασαν οι Βεστφαλοί.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικα του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Μπενφίκα. Με πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Έντερσον, οι «αετοί» κέρδισαν με 1-0 την Ντόρτμουντ στο «Ντα Λουζ», σκορ που καλούνται να υπερασπιστούν στη ρεβάνς του «Βεστφάλεν».

Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μήτρογλου ξεκίνησαν βασικοί για την κάθε ομάδα, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με κοντινό πλασέ στο 48ο λεπτό.

Η Ντόρτμουντ είχε μεγάλες ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι με τον Ομπαμεγιάνγκ (58’) για να πετύχει εκτός έδρας γκολ, όμως το τελικό 1-0 δίνει το προβάδισμα στους Πορτογάλους.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα με Μήτρογλου η Μπενφίκα
Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημα, με την Μπενφίκα να απειλεί πρώτη στο 5’ με σουτ του Σάλβιο, το οποίο έφυγε πάνω από το δοκάρι. Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην Ντόρτμουντ, η οποία πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, ψάχνοντας τον τρόπο για να ανοίξει το σκορ.

Στο 10’ ο Ντεμπελέ βρήκε τον Ομπαμεγιάνγκ στην περιοχή, όμως ο Γκαμπονέζος από θέση βολής έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 23’ η Ντόρτμουντ είχε νέα τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Ντεμπελέ βρέθηκε με τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το πλασέ, όμως ο Λίντελεφ με αυτοθυσία έβαλε το σώμα του, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Η κατοχή για τους Βεστφαλούς στο πρώτο μέρος έφτασε το 62%, περιορίζοντας την Μπενφίκα σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Τούχελ είχε νέα καλή στιγμή στο 38’, με τον Γκερέιρο να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, όμως ο Ομπαμεγιάνγκ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να σπρώξει τη μπάλα μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με την Μπενφίκα να μπαίνει πιο δυνατά στο ξεκίνημα της επανάληψης, ανοίγοντας το σκορ στο 48’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λουιζάο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στον Μήτρογλου ο οποίος με διπλή προσπάθεια από κοντά την έστειλε στα δίχτυα, βάζοντας… φωτιά στο «Ντα Λουζ».

Η Ντόρτμουντ δεν πτοήθηκε, πιέζοντας για να φέρει το σκορ στα ίσια. Στο 51’ ο Έντερσον έδιωξε με το σώμα το σουτ του Ντεμπελέ, ενώ στο 53’ το πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Έντερσον έδιωξε το σουτ του Ρόις και στο 58’ απόκρουσε και το πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ, κρατώντας το μηδέν. Ο Γκαμπονέζος βρέθηκε σε άσχημο βράδυ και στο 62’ αντικαταστάθηκε από τον Σούρλε.

Οι Βεστφαλοί πίεζαν ασφυχτικά για το 1-1, όμως ο γκολκίπερ της Μπενφίκα ήταν απροσπέλαστος, λέγοντας «όχι» και σε σουτ του Πούλισιτς στο 84’. Το 1-0 υπέρ των «αετών» έμεινε μέχρι το φινάλε, σκορ που τους δίνει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Βεστφάλεν».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.