Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Μανέ «σκότωσε» την Τότεναμ

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Μανέ «σκότωσε» την Τότεναμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/2/2017 22:33
Με τον Μανέ να «χτυπάει» δύο φορές σε δύο λεπτά (16’, 18’) η Λίβερπουλ κέρδισε με 2-0 την Τότεναμ στο «Άνφιλντ» και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα για το 2017, βάζοντας… φωτιά στη μάχη της τετράδας. Νίκες για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο άψε-σβήσε «καθάρισε» η Λίβερπουλ το παιχνίδι με την Τότεναμ στο «Άνφιλντ». Με δύο γκολ του Μανέ στο πρώτο εικοσάλεπτο, οι «κόκκινοι» πήραν τη νίκη με 2-0 και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ για το 2017.

Ο Σενεγαλέζος άσος με τη σημερινή (11/2) του εμφάνιση, έδειξε πόσο έλειψε στην Λίβερπουλ στο διάστημα που αγωνίζονταν στο Κόπα Άφρικα, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη. Στο 16’ ο άσος των «κόκκινων» άνοιξε το 1-0 έπειτα από εξαιρετική πάσα του Βαϊνάλντουμ, ενώ στο 18’ έκανε το 2-0 έπειτα από φάση διαρκείας.

Ο ίδιος είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες (22’, 23’) για να σημειώσει χατ-τρικ, ενώ στον αντίποδα, η Τότεναμ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 26’ για να επιστρέψει στο ματς, με τον Μινιολέ να νικά σε τετ-α-τετ τον Σον. Στην επανάληψη, η ομάδα του Κλοπ έδωσε χώρο στους «πετεινούς», οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις. Το παιχνίδι κύλισε χωρίς μεγάλες φάσεις και το τελικό 2-0 επέτρεψε στην Λίβερπουλ να μειώσει στο -1 τη μεταξύ τους διαφορά από την 2η θέση.

Στην 2η θέση βρίσκεται και η Άρσεναλ, η οποία κέρδισε με 2-0 την Χαλ στο «Έμιρειτς», χάρη σε δύο γκολ του Αλέξις Σάντσες (34’, 90+3’ πεν.), επιστρέφοντας έτσι στις νίκες μετά από δύο «κολλητές» ήττες. Βέβαια, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα διαμαρτυρήθηκε για τη φάση του πρώτου γκολ, αφού ο Χιλιανός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το χέρι. Οι «Τίγρεις» πίεσαν στο δεύτερο μέρος για το γκολ της ισοφάρισης, όμως στις καθυστερήσεις το χέρι του Κλούκας επέτρεψε στον Σάντσες να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα από την άσπρη βούλα.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-0 της Γουότφορντ στο «Όλντ Τράφορντ», όντας πλέον μόλις στο -2 από την 2η θέση! Οι «κόκκινοι διάβολοι», που μετρούν αήττητο 16 αγώνων στο πρωτάθλημα, άνοιξαν το σκορ στο 32’ με τον Μάτα έπειτα από εκπληκτική ομαδική ενέργεια των παικτών του Ζοζέ Μουρίνιο. Στο 53’ ο Ντε Χέα απόκρουσε σωτήρια το φάουλ του Ζάρατε και έξι λεπτά μετά ο Μαρσιάλ πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 2-0. Με την νίκη η Γιουνάιτεντ έγινε το πρώτο κλαμπ που έφτασε τους 2000 βαθμούς από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, με τις Άρσεναλ και Τσέλσι να ακολουθούν με 1797 και 1755 κερδισμένους βαθμούς αντίστοιχα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.