Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Το σήκωσε το Καμερούν (video)

Κόπα Άφρικα: Το σήκωσε το Καμερούν (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/2/2017 23:48
Με γκολ του Αμπουμπακάρ στο 88’, το Καμερούν κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Αίγυπτο και κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για 5η φορά στην ιστορία της.

Μετά από 15 χρόνια, το Καμερούν επέστρεψε στην κορυφή της Αφρικής. Τα «λιοντάρια» κέρδισαν με 2-1 την Αίγυπτο και κατέκτησαν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για 5η φορά στην ιστορία τους.

Η Αίγυπτος, έχοντας βασικό τον Αμρ Ουάρντα του ΠΑΟΚ, προηγήθηκε στο 22’ με όμορφο πλασέ του Ελνένι, ωστόσο το Καμερούν ισοφάρισε στο 59’ με κεφαλιά του Ενκουλού. Την ανατροπή ολοκλήρωσε δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Αμπουμπακάρ με ένα εκπληκτικό γκολ. Αρχικά σήκωσε τη μπάλα πάνω από αντίπαλο και ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της Αιγύπτου σούταρε πριν αυτή πέσει στο έδαφος, χαρίζοντας στο Καμερούν το τρόπαιο.

Έτσι παρά τις σημαντικές απουσίες, τα «λιοντάρια» σήκωσαν το Κύπελλο Εθνών της Μαύρης ηπείρου, διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά που έκαναν λόγο για την χειρότερη γενιά στην σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας. Παράλληλα, η αφρικανική ομάδα εξασφάλισε θέση για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το φετινό καλοκαίρι στη Ρωσία, όπου θα αντιμετωπίσει τις Γερμανία, Χιλή και Αυστραλία.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.