Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Με το… δεξί η ΑΕΚ του Χιμένεθ

Σούπερ Λιγκ: Με το… δεξί η ΑΕΚ του Χιμένεθ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/1/2017 16:57
Η ΑΕΚ, στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ, κέρδισε με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι ματς. Πέκχαρτ (24’) και Μάνταλος (47’) τα γκολ της Ένωσης.

Την πρώτη της νίκη για το 2017 πήρε η ΑΕΚ. Στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ η «Ένωση» επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, επιστρέφοντας στις νίκες μετά τον… Δεκέμβριο.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά στο ματς, πήραν την πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο στο πρώτο 20λεπτό δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Αστέρα. Παρόλα αυτά, στο 24’ ο Ντίντακ έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Πέκχαρντ με σκαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Το γκολ έδωσε… φτερά στους παίκτες της ΑΕΚ, που δεν επέτρεψαν στον Αστέρα να απειλήσει και είχαν κάποιες σημαντικές φάσεις για το 2-0. Στο 38’ ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Χαμντανί απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 45’ ο Ντοναρούμα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μάνταλου.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ πήρε το.. αίμα του πίσω στο 47’ «γράφοντας» το 2-0 με σουτ εκτός περιοχής. Τέσσερα λεπτά μετά το σουτ του Σιμόες έφυγε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 54’ ο Πέκχαρντ δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Γιόχανσον.

Οι Αρκάδες προσπάθησαν στη συνέχεια να κερδίσουν κάποια μέτρα, έχοντας καλή στιγμή στο 61’ με σουτ του Καλτσά, το οποίο «έβγαλε» ο Μπάρκας. Αυτή ήταν και η μοναδική μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, με την ΑΕΚ να είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.

Μάλιστα η «Ένωση» θα μπορούσε να πετύχει και 3ο γκολ, με την κεφαλιά του Γιόχανσον (64’) να φεύγει δίπλα από τα δοκάρια, όπως και το απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου (69’). Ακολούθησαν δύο προσπάθειες του Γιόχανσον (83’, 89’) που «έβγαλε» ο Ντοναρούμα, με το 2-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.