Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Την πήρε… Σβάρνα

Σούπερ Λιγκ: Την πήρε… Σβάρνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/1/2017 21:30
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός κόντρα στην Ξάνθη, ωστόσο το αυτογκόλ του Σβάρνα (48’) και το γκολ του Μανθάτη στο 90+1’ επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν τη νίκη με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να διευρύνουν τη διαφορά στο +11.

Μετά από δύο «κολλητές» ισοπαλίες, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 την Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ξέφυγε με +11 στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ωστόσο το αυτογκόλ του Σβάρνα άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη, με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν τους Ακρίτες για δεύτερη φορά σε ένα μήνα.

Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ωστόσο η Ξάνθη αμύνονταν αποτελεσματικά και δεν άφηνε ελεύθερους χώρους. Στο πρώτο 20λεπτό η κατοχή υπέρ του Ολυμπιακού έφτανε το 74% ωστόσο η ομάδα του Μπέντο είχε να επιδείξει μόνο δύο άστοχα σουτ των Σεμπά (1’) και Μάριν (13’).

Η πρώτη τελική στην εστία για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 28’ με σουτ του Μάριν, ωστόσο η πρώτη κλασική φάση άνηκε στην Ξάνθη. Στο 32’ ο Λάζιτς έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Βασιλακάκη, όμως το πλασέ του τελευταίου έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά και στο 42’ ο Καπίνο έδιωξε σωτήρια το γύρισμα του Τριάδη προ του Ράνου.

Ότι δεν πέτυχαν οι Πειραιώτες στο πρώτο μέρος, το κατάφεραν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 48’, ο Σεμπά απέφυγε δύο παίκτες και βγήκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς, ο γκολκίπερ της Ξάνθης απομάκρυνε όμως η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ στο 61’, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει με τα πόδια το σουτ του Ανδρούτσου. Η απάντηση της Ξάνθης ήρθε τέσσερα λεπτά μετά, με τον Καπίνο να απομακρύνει με υπερένταση τη σέντρα-σουτ του Μπαξεβανίδη. Στο 69’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς στον Μανθάτη, όμως ο Κομίνης έδειξε παίζετε. Το παιχνίδι κύλισε χωρίς άλλες φάσεις ώσπου στο 90+1’ ο Μανθάτης «κλείδωσε» τη νίκη με σουτ στην κίνηση, έπειτα από μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Καρντόσο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.