Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Έβερτον διέλυσε την Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Η Έβερτον διέλυσε την Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/1/2017 17:31
Η Έβερτον διέλυσε με 4-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Γκούντισον Παρκ» και άφησε τους «πολίτες» στην 5η θέση και στο -10 από την κορυφή. Γκολ και ασίστ ο Μιραλάς, σκόραραν οι 18χρονοι Ντέιβις και Λούκμαν.

Την δεύτερη ήττα της στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος γνώρισε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» ηττήθηκαν με το βαρύ 4-0 από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από την κορυφή.

Τα «ζαχαρωτά» πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα, όμως στο 12’ η Σίτι είχε την πρώτη σημαντική στιγμή, με τον Μπέινς να κόβει σωτήρια τον Στέρλινγκ πριν αυτός εκτελέσει τον γκολκίπερ της Έβερτον (ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι).

Η Σίτι περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή (έφτασε μέχρι το 93%-7%) και το πλήρωσε στο 34’. Μετά από λάθος του Κλισί, ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Λουκάκου και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησε να απαντήσει, όμως ο Αγκουέρο δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα (37’) ενώ στις καθυστερήσεις ο Ντέιβις έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Σανιά.

Ότι δεν κατάφεραν οι «πολίτες» στο φινάλε του ημιχρόνου, το πέτυχε η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 47’ έπειτα από λάθος του Μπέινς, ο Μπάρκλει έδωσε στον Μιραλάς και ο Βέλγος με ωραίο πλασέ «έγραψε» το 2-0. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους προβάδισμα και στο 79’ πέτυχαν τρίτο γκολ με τον 18χρονο Ντέιβις.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο επίσης 18χρονος Λούκμαν, σκοράροντας το παρθενικό του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ με το πρώτο σουτ στην εστία. Στα αξιοσημείωτα πως αυτή είναι η βαρύτερη ήττα σε επίπεδο πρωταθλήματος στην καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.