Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Έγκλημα και… τιμωρία στην Τούμπα

Σούπερ Λιγκ: Έγκλημα και… τιμωρία στην Τούμπα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/1/2017 16:58
Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες για να σκοράρει και ο ΠΑΣ με γκολ του Τζημόπουλου (16’) και με κορυφαίο τον Πασχαλάκη, πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 μέσα στην Τούμπα.

Μετά από πέντε σερί νίκες σ’ όλες τις διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και υποχώρησε στην 8η θέση της βαθμολογίας. Οι Θεσσαλονικείς είχαν 28 τελικές από τις οποίες οι 17 στο τέρμα (!), ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν, κάτι που οφείλεται στην επιθετική τους δυστοκία αλλά και στον εξαιρετικό Πασχαλάκη, που έκανε εμφάνιση καριέρας, κατεβάζοντας… ρολά.

Στην παγωμένη Τούμπα, ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, ψάχνοντας από το ξεκίνημα ένα γκολ για να… ζεστάνει τους οπαδούς στις εξέδρες. Μόλις στο 2’ ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη επέμβαση στο ματς, νικώντας τον Κουλούρη από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 9’ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έδιωξε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Τσίμιροτ και στο 16’ ήρθε η πρώτη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Γλύκο να διώχνει σε κόρνερ το κοντινό πλασέ του Ακόστα.

Ωστόσο μετά από την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Τζημόπουλο μέσα στην περιοχή και εκείνος με σουτ νίκησε τον Γλύκο «γράφοντας» το 1-0 για τους Γιαννιώτες. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα (19’), όμως ο Πασχαλάκης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Κάμπος, κρατώντας το 1-0.

Ο Έλληνας πορτιέρο ήταν απροσπέλαστος, αφού στο 25’ έδιωξε στο «παραθυράκι» το απευθείας φάουλ του Πέλκα, ενώ στο 31’ μπλόκαρε το σουτ του άσου του ΠΑΟΚ από το ύψος του πέναλτι. Στο 37’ ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Πέλκα να κάνει το γύρισμα και τον Κάμπος να μην μπορεί εξ’ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν την ασφυχτική πίεση και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 48’ ο Πασχαλάκης έδιωξε δύσκολα το μακρινό σουτ του Κάνιας και στο επόμενο λεπτό ο Πέλκας αστόχησε παρότι μόνος του από την μικρή περιοχή. Δύο λεπτά μετά ο τελευταίος βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, όμως το πλασέ του ήταν κακό και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απόκρουσε με τα πόδια.

Στο 56’ ο Πασχαλάκης έδιωξε και το σουτ του Τσίμιροτ και τέσσερα λεπτά μετά ο Ίβιτς πέρασε στο ματς τον Αθανασιάδη στη θέση του Κουλούρη. Λίγο αργότερα στο ματς πέρασε και ο Μυστακίδης στη θέση του Τσίμιροτ και η επόμενη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ ήρθε στο 70’, με το σουτ του Μάτος έξω από την περιοχή να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βρουν εύκολα διαδρόμους, καταφεύγοντας σε σέντρες και μακρινά σουτ. Στο 75’ ο Πέλκας σπατάλησε ακόμα μια ευκαιρία με κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Η μοναδική φάση για τον ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 82’ με ένα άστοχο σουτ του Ναδάλες.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ ανέβασε ξανά την απόδοση του, όμως η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα… Στο 84’ ο Πασχαλάκης εκτοξεύτηκε διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Μπίσεσβαρ, ενώ στο 87’ το σουτ του Αθανασιάδη βρήκε το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Το 1-0 υπέρ του ΠΑΣ έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ανεβαίνει στην 3η θέση με 22 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ να υποχωρεί στην 8η με 20!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.