Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Δεν βλέπει άσπρη μέρα η ΑΕΚ…

Σούπερ Λιγκ: Δεν βλέπει άσπρη μέρα η ΑΕΚ…

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/1/2017 21:25
Η ΑΕΚ πέτυχε δύο γκολ με τον Πέκχαρτ (36’, 68’), ωστόσο η αποβολή του Βράνιες στο 71’ άφησε την «Ένωση» με αριθμητικό μειονέκτημα και ο Αστέρας κέρδισε με 3-2 στη χιονισμένη Τρίπολη, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα. Στανισάβλιεβιτς (49’), Ιγκόρ (66’) και Τσουκαλάς (81’) οι σκόρερ για τους Αρκάδες, που έφεραν τούμπα το ματς στο δεύτερο μέρος.

Συνεχίζεται η βαθμολογική κατρακύλα στην ΑΕΚ. Αν και προηγήθηκε στο σκορ, η «Ένωση» ηττήθηκε με 3-2 από τον Αστέρα στην Τρίπολη και κινδυνεύει να μείνει εκτός πεντάδας. Οι «κιτρινόμαυροι» μετράνε μόλις μια νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια σ’ όλες τις διοργανώσεις και πλέον το μέλλον του Ζοζέ Μοράις στον σύλλογο είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με ένα καλό σουτ του Μάσα (4’) που πέρασε άουτ, με την ΑΕΚ να προσπαθούσε σταδιακά να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Η πρώτη ευκαιρία της «Ένωσης» ήρθε στο 34’ με ένα άστοχο σουτ του Πέκχαρντ απ' το ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο δύο λεπτά μετά ο Τσέχος φορ πήρε το… αίμα του πίσω, σκοράροντας με κεφαλιά έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Χριστοδουλόπουλου και άστοχη έξοδο του Ντοναρούμα.

Ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει πριν το ημίχρονο, ωστόσο οι Δημούτσος (38’) και Σελίν (43’) δεν τελείωσαν καλά τις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ είχε καλή στιγμή στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την λάθος εκτίμηση του Ντοναρούμα σε κόρνερ και να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους Αρκάδες, καθώς στο 49’ ο Στανισάβλιεβιτς με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπάρκα και ισοφάρισε το σκορ σε 1-1. Το γκολ έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 54’ είχαν δοκάρι με ψηλοκρεμαστό σουτ του Μανιά για να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο επόμενο λεπτό, με τον Ντοναρούμα να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Πέκχαρντ.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με τον Ντοναρούμα να διώχνει σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Μάνταλου στο 60’ και τον Αστέρα να απαντά στο 64’ με φαλτσαριστό σουτ του Γιαννούλη, το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπάρκας! Δύο λεπτά μετά, ο Αστέρας ολοκλήρωσε την ανατροπή, με τον Ιγκόρ να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και να «γράφει» το 2-1 με δυνατό σουτ.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, αφού στο 68’ ο Γιόχανσον έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Πέκχαρτ και αυτός με εύστοχο πλασέ ισοφάρισε το σκορ σε 2-2. Βέβαια η χαρά για τους φιλοξενούμενους δεν κράτησε για πολύ, αφού τρία λεπτά μετά ο Βράνιες αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Μανιά, έπειτα από εναέρια διεκδίκηση της μπάλας. Η κάρτα μπορεί να χαρακτηριστεί αυστηρή αφού ο παίκτης δεν έδειξε να έχει πρόθεση, ωστόσο στο 57’ είχε γλιτώσει την απευθείας αποβολή για σκληρό μαρκάρισμα στον Στανισάβλιεβιτς.

Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού στο 81’ ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά και ο Τσουκαλάς με προβολή απ’ το ύψος της μικρής περιοχής «έγραψε» το 3-2. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και οι Αρκάδες πήραν μεγάλη βαθμολογική «ανάσα», ανεβαίνοντας στην 11η θέση με 15 βαθμούς.

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Ιγκορ Σίλβα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Δημούτσος (46' Ιγκλέσιας), Μάσα, Τσιλιανίδης (75' Ιωαννίδης), Στανισάβλιεβιτς (69' Καλτσάς), Μανιάς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (87' Αλμέιδα), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (56' Μπακασέτας), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (65' Πατίτο), Πέκχαρτ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.