Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Θρίαμβος για Τσέλσι στο «Έτιχαντ»!

Πρέμιερ Λιγκ: Θρίαμβος για Τσέλσι στο «Έτιχαντ»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/12/2016 16:36
Δεν σταματάει πουθενά το «τρένο» της Τσέλσι! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Κέιχιλ (45’), η ομάδα του Αντόνιο Κόντε κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαντ, έφτασε τις 8 σερί νίκες και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος! Κόστα (60’), Γουίλιαν (70’) και Αζάρ (90’) οι σκόρερ για τους «μπλε», αποβλήθηκαν στο φινάλε Αγκουέρο και Φερναντίνιο.

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με την Μάντσεστερ Σίτι. Όπως και απέναντι στην Τότεναμ την προηγούμενη αγωνιστική, οι «μπλε» πήραν τη νίκη με ανατροπή το σκορ (3-1) και έγιναν η πρώτη ομάδα που φεύγει με νίκη από το «Έτιχαντ», ξεφεύγοντας με +4 στην κορυφή από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι «πολίτες» προηγήθηκαν στο 45’ με απίστευτο αυτογκόλ του Κέιχιλ, ενώ είχαν τρεις τεράστιες ευκαιρίες στο ξεκίνημα της επανάληψης για ένα δεύτερο γκολ. Η Τσέλσι έμεινε στο ματς και όχι μόνο ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ντιέγκο Κόστα (60’), αλλά έκανε την ολική ανατροπή με δύο γκολ στις αντεπιθέσεις (70’ Γουίλιαν, 90’ Αζάρ).

Τρομερά πράγμα στο φινάλε, με τον Αγκουέρο να κάνει εγκληματικό τάκλιν στον Λουίζ και να αποβάλλεται. Η φάση αυτή δημιούργησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με τon Φερναντίνιο να πιάνει από το λαιμό τον Φάμπρεγκας και να παίρνει και αυτός το δρόμο για τα αποδυτήρια!

Το ματς:


Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο η Τσέλσι έκλεινε εξαιρετικά όλους τους χώρους και ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο 15’, με το σουτ του Αζάρ από το ημικύκλιο να περνάει δίπλα από το δοκάρι του ΜπράβοΗ απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 21’, με τον Αγκουέρο να επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κουρτουά να απομακρύνει σε κόρνερ. Πέντε λεπτά μετά, η Τσέλσι «άγγιξε» το 1-0, καθώς μετά από λάθος του Οταμέντι, ο Αζάρ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, πέρασε τον Μπράβο, ωστόσο αντί να τελειώσει τη φάση, έψαξε πάσα σε συμπαίκτη του, με αποτέλεσμα να κάνει λάθος.

Η Σίτι γλίτωσε το γκολ και στο τελευταίο τέταρτο ανέβασε σημαντικά την απόδοση της ψάχνοντας τον τρόπο για να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο 30’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν κάρτα σε ανατροπή του Αγκουέρο από τον Λουίζ (σ.σ έφευγε μόνος του ο Αργεντινός), ενώ τέσσερα λεπτά μετά, ο Σίλβα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Σανέ, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Αγκουέρο όμως το σουτ του τελευταίου από τη μικρή περιοχή σταμάτησε στον Αθπιλικουέτα.

Στο 43’ ο Αγκουέρο ήταν πρωταγωνιστής σε ακόμα μια μεγάλη φάση για την Σίτι, αφού δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Τελικά, η ομάδα του Γκουαρδιόλα κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αφού στο 45’ ο Κέιχιλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυ της ομάδας του σε προσπάθεια να απομακρύνει τη σέντρα του Νάβας.

Το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους, που μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 48’, ο Κουρτουά έδιωξε με το πόδι το κοντινό πλασέ του Ντε Μπρούιν, ενώ στο 53’ ο Κέιχιλ απομάκρυνε στη γραμμή το πλασέ του Αγκουέρο, σε φάση που δημιουργήθηκε από ασυνεννοησία στην άμυνα της Τσέλσι.

Στο 57’ η Σίτι έχασε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα, καθώς μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Νάβας γύρισε στον Ντε Μπρούιν, όμως ο Βέλγος κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία από το ένα μέτρο, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν το 2-0 και στο 60’ ήρθε η… τιμωρία, με την Τσέλσι να ισοφαρίζει σε 1-1 με υποδειγματικό τελείωμα του Ντιέγκο Κόστα. Το μισό γκολ άνηκε στην τρομερή βαθιά μπαλιά του Φάμπρεγκας, με τη συνεργασία των δύο παικτών να θύμισε αυτές της σεζόν 2014-15 που χάρισαν στους «μπλε» το πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα, καθώς στο 62’ ο Κουρτουά απόκρουσε το κοντινό πλασέ του Αγκουέρο, ενώ στο 66’ ο Μόουσες έκοψε σωτήρια τον Αργεντινό, πριν αυτός εκτελέσει από τη μικρή περιοχή. Το μομέντουμ άνηκε στην Σίτι, όμως στο 70’ ο Ντιέγκο Κόστα βρήκε με τρομερή μπαλιά τον νεοεισελθόντα Γουίλιαν, αυτός έφυγε στην κόντρα και με ψύχραιμο πλασέ, ολοκλήρωσε την ανατροπή. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος αφιέρωσε το γκολ στα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος της Σαπεκοένσε.

Οι αλλαγές του Πεπ (Τουρέ, Κλισί και Ιχεανάτσο) δεν βοήθησαν την Σίτι, αν και στο 78’ οι «πολίτες» ζήτησαν πέναλτι για αχρείαστη κλωτσιά του Αλόνσο στον Νάβας. Η Τσέλσι έκλεινε εξαιρετικά όλους τους χώρους και στο 90’ τελείωσε το ματς με γκολ του Αζάρ στην αντεπίθεση. Μάλιστα στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο σημαντικές φάσεις για ένα τέταρτο γκολ! Τα νευρά από την πλευρά των γηπεδούχων ήταν εμφανή, καθώς στο 90+6’ ο Αγκουέρο αποβλήθηκε για εγκληματικό τάκλιν στον Λουίζ, προκαλώντας ένταση. Μάλιστα κόκκινη είδε και ο Φερναντνίνιο, αφού έπιασε από τον λαιμό τον Φάμπρεγκας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.