Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Τζέραρντ! (video)

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Τζέραρντ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/11/2016 14:41
Ο Στίβεν Τζέραρντ ανακοίνωσε την απόφαση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών, λίγες ημέρες μετά το διαζύγιο με τους LA Galaxy. «Νιώθω ότι έχω πολλά να προσφέρω στο παιχνίδι, από οποιοδήποτε πόστο» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, σε ηλικία 36 ετών, ανακοίνωσε ο Στίβεν Τζέραρντ, βάζοντας τέλος σε μια πλούσια καριέρα 19 ετών με μαγικές στιγμές, τίτλους αλλά και λύπες.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον εμβληματικό αρχηγό της Λίβερπουλ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στο ποδόσφαιρο από οποιαδήποτε πόστο. Δεν είναι απίθανο στο άμεσο μέλλον να τον δούμε σε ρόλο προπονητή, αφού ο 36χρονος έχει ήδη στην κατοχή του το δίπλωμα UEFA A.

Πάντως, την Τετάρτη (23/11) έγινε γνωστό ότι απέρριψε πρόταση της ΜΚ Ντονς για να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας, με τον ίδιο να δηλώνει πως είναι αρκετά νωρίς να ασχοληθεί με την προπονητική.

Ο Στίβεν Τζέραρντ αγωνίστηκε στην Λίβερπουλ για 17 χρόνια (1998-2015), σημειώνοντας συνολικά 710 συμμετοχές σ’ όλες τις διοργανώσεις (3ος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου). Ο ίδιος έχει το ρεκόρ συλλόγου με τα περισσότερα διεθνή γκολ (41), τα περισσότερα εύστοχα πέναλτι (47), ενώ βρίσκεται στην 5η θέση των σκόρερ με 186 γκολ. Παράλληλα, είναι ο παίκτης της Λίβερπουλ με τις περισσότερες συμμετοχές (114) στην Εθνική Αγγλίας.

Σε 17 χρόνια στην ομάδα του Μέρσεσάϊντ ο Άγγλος μέσος κατέκτησε ένα Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Κύπελλα Αγγλίας, τρία Λιγκ Καπ, ένα Κομιούνιτι Σίλντ, ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Μοναδική «ανορθογραφία» στην πλούσια καριέρα του η μη κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η αποχαιρετιστήρια δήλωση του:


«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Τζέραρντ! (video)
Μετά τις υποθέσεις των ΜΜΕ για το μέλλον μου, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αποσύρομαι από τη δράση. Είχα μια απίστευτη καριέρα κι ευχαριστώ για κάθε στιγμή αυτής, τις Λίβερπουλ, εθνική Αγγλίας και LA Galaxy.

«Ως έφηβος εκπλήρωσα το παιδικό μου όνειρο να φορέσω τη διάσημη κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ κι όταν πραγματοποίησα το ντεμπούτο μου, απέναντι στην Μπλάκμπερν το Νοέμβρη του 1998, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθούσε τα επόμενα 18 χρόνια.

Νιώθω τυχερός που έζησα τόσες πολλές σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Είμαι υπερήφανος που έπαιξα πάνω από 700 παιχνίδια για τη Λίβερπουλ, πολλά εξ' αυτών ως αρχηγός, και που βοήθησα την ομάδα ώστε να έρθουν ξανά τιμές στο Άνφιλντ, καμία μεγαλύτερη από αυτή τη διάσημη νύχτα στην Κωνσταντινούπολη.

Σε διεθνές επίπεδο, νιώθω προνομιούχος που είχα 114 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας και που είχα την τιμή να φορέσω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Πάντα θυμάμαι με μεγάλη υπερηφάνεια κάθε φορά που φόρεσα τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.

Νιώθω πολύ τυχερός που είχα αυτή την καριέρα, αλλά τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη στήριξη τόσων πολλών ανθρώπων.

Πρώτα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη Λίβερπουλ, είμαι υπερήφανος που έπαιξα και ηγήθηκα της Λίβερπουλ για τόσα πολλά χρόνια και που κατάφερα ο,τι καταφέραμε κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο κλαμπ.

Ήμουν τυχερός που έπαιξα δίπλα σε μερικούς μεγάλους παίκτες και υπό την καθοδήγηση μερικών φανταστικών προπονητών κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο Άνφιλντ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, όπως επίσης το προσωπικό των αποδυτηρίων για όλη τη στήριξη που μου έδωσε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Στιβ Χάιγουεϊ, Ντέιβ Σάνον και Χιου ΜακΌλεϊ, που με πίστεψαν όταν έκανα το βήμα προς τη Λίβερπουλ και μου έδωσαν πάτημα και πρόσφορο έδαφος για να κυνηγήσω τα όνειρά μου.

Ευχαριστώ του εκπληκτικούς φίλους των Λίβερπουλ, εθνικής Αγγλίας και LA Galaxy για την απίστευτη υποστήριξη που μου έδωσαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Η αφοσίωσή σας και η πίστη σας, σήμαινε τα πάντα.

Εκτός του ποδοσφαίρου, αισθάνομαι τυχερός που είχα ένα τόσο κλειστό γκρουπ φίλων, ώστε πάντα να ήμουν ικανός να το μετρήσω και να το εμπιστευτώ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Σας ευχαριστώ για όλα.

Ευχαριστώ πολύ και την οικογένειά μου. Τη μητέρα, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου Πολ για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για την αγάπη τους στα καλά και τα άσχημα. Σας ευχαριστώ για όλα.

Με συναρπάζει το μέλλον και νιώθω ότι έχω πολλά να προσφέρω στο παιχνίδι, από οποιοδήποτε πόστο μπορεί να είναι αυτό. Παίρνω το χρόνο μου για να σκεφτώ μερικές επιλογές και θα προβώ σε ανακοινώσεις σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου σύντομα»

Τα 186 γκολ του Τζέραρντ με την Λίβερπουλ:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις