Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: «Διπλό» κορυφής για Τσέλσι!

Πρέμιερ Λιγκ: «Διπλό» κορυφής για Τσέλσι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/11/2016 19:59
Με το 10ο γκολ του Ντιέγκο Κόστα (41’) στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Μίντλεσμπρο στο «Ρίβερσάιντ» και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με +1 από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της η Τσέλσι! Οι Λονδρέζοι πέρασαν με 1-0 από την έδρα της Μίντλεσμπρο και έφτασαν τις έξι διαδοχικές νίκες με 17-0 τέρματα, ένα νικηφόρο σερί που της επιτρέπει να φιγουράρει μόνη πρώτη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο δυσκολεύονταν να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Μίντλεσμπρο. Ενδεικτικό ότι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 28’, με τον Βίκτορ Βαλντές να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Πέδρο μέσα από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την απόλυτη υπεροχή, ωστόσο ήταν αρκετά απρόσεκτοι στην τελική πάσα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αμυντικούς της Μίντλεσμπρο να «καθαρίζουν» τις φάσεις. Η επόμενη μεγάλη στιγμή σημειώθηκε στο 37’, με τον Αλόνσο να επιχειρεί διαγώνιο σουτ και τον Βαλντές να δηλώνει ξανά «παρών».

Τη λύση για την Τσέλσι έδωσε στο 41’ ο Ντιέγκο Κόστα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντικοί της Μίντλεσμπρο πιάστηκαν στον… ύπνο και ο φορ των «μπλε» με κοντινή προβολή «έγραψε» το 1-0, φτάνοντας τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το γκολ ανάγκασε την Μίντλεσμπρο να βγει από το… καβούκι της, δίνοντας έτσι περισσότερους χώρους στους παίκτες του Κόντε. Στο 46’ ο Βαλντές απόκρουσε το σουτ το Αλόνσο, ενώ στο 63’ το κοντινό πλασέ του Πέδρο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά, ο Ντιέγκο Κόστα έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μόουσες, όμως το τελείωμα του Νιγηριανού ήταν απογοητευτικό.

Οι γηπεδούχοι έμειναν «ζωντανοί» και στο τελευταίο τέταρτο κέρδισαν αρκετά μέτρα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 78’ ο Κουρτουά έδιωξε σωτήρια το σουτ του Νεγρέδο και δύο λεπτά μετά ο Κόντε έριξε τρίτο αμυντικό χαφ, περνώντας τον νεαρό Τσαλόμπα δίπλα στους Καντέ και Μάτιτς. Η Τσέλσι έπαιξε με τη… φωτιά αλλά δεν το πλήρωσε και το τελικό 1-0 της επέτρεψε να ανέβει μόνη πρώτη στην κορυφή, πριν τα δύο μεγάλα παιχνίδια με Τότεναμ (26/11 εντός) και Μάντσεστερ Σίτι (3/12, εκτός).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.