Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουντεσλίγκα: Η Ντόρτμουντ έριξε την Μπάγερν από την κορυφή

Μπουντεσλίγκα: Η Ντόρτμουντ έριξε την Μπάγερν από την κορυφή

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/11/2016 21:30
Με γκολ του Ομπαμεγιάνγκ (11’) η Ντόρτμουντ κέρδισε με 1-0 την Μπάγερν στο «Βεστφάλεν» και την έριξε από την κορυφή, εκεί όπου φιγουράρει η νεοφώτιστη Λειψία. Δοκάρι στο 61’ είχαν οι Βαυαροί, εξαιρετική εμφάνιση από τον Παπασταθόπουλο.

Η Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο «Der Klassiker» με αντίπαλο την Μπάγερν. Οι Βεστφαλοί πήραν τη νίκη με 1-0 στο «Βεστφάλεν», βάζοντας τέλος στο αήττητο εφτά αγώνων που είχαν «χτίσει» οι Βαυαροί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Μπάγερν μετά από 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να υποχωρεί από την κορυφή, όντας μόλις στο +3 από την ομάδα του Τόμας Τούχελ αλλά και τις Κολωνία, Χέρτα.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε ονειρικά το παιχνίδι, παίρνοντας το προβάδισμα στο 11ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκέτσε έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Γκαμπονέζος με κοντινή προβολή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, βάζοντας… φωτιά στο κατάμεστο «Βεστφάλεν».

Οι γηπεδούχοι είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο, φτάνοντας σε δύο περιπτώσεις κοντά στο 2-0. Στο 18’ Ράμος και Γκέτσε έκρυψαν τη μπάλα, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή, όμως κανείς δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή σε κενή εστία. Δύο λεπτά μετά ο Σούρλε έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ αλλά ο Νόιερ είχε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα.

Μετά το 20’ η Μπάγερν ανέβασε την απόδοση της, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 32’ ο Μπούρκι μπλόκαρε την κεφαλιά του Χούμελς, ενώ στο 43’ το σουτ του Αλκάνταρα έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Κίμιχ επωφελήθηκε από τις κόντρες αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και στο 45’ ο Μπάρτρα έδιωξε προ του Λεβαντόφσκι, κρατώντας το μηδέν. Στα αξιοσημείωτα πως ο Παπασταθόπουλος είχε οχτώ απομακρύνσεις στο πρώτο μέρος, μια περισσότερη απ’ όλη την ομάδα της Μπάγερν.

Οι Βεστφαλοί είχαν ευκαιρία με το… καλησπέρα (46’) στο δεύτερο μέρος, με τον Νόιερ να νικά σε τετ-α-τετ τον Ομπαμεγιάνγκ. Τρία λεπτά μετά ο Σμέλτσερ συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Ομπαμεγιάνγκ, όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε έξω. Η απάντηση της Μπάγερν ήρθε στο 61’, με τον Τσάβι Αλόνσο να επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Δέκα λεπτά μετά ο Ισπανός λίγο έλλειψε να γίνει μοιραίος, αφού από δικό του λάθος ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας και βγήκε και πάλι τετ-α-τετ με τον Νόιερ αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν άσχημο, με αποτέλεσμα ο Γερμανός γκολκίπερ να διώξει σε κόρνερ.

Η επιλογή του Αντσελότι να βάλει τον Ντάγκλας Κόστα αντί του Κίμιχ, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2 με Λεβαντόφσκι και Μίλερ στην κορυφή, δεν απέδωσε καρπούς. Το δίδυμο Παπασταθόπουλος-Μπάρτρα ήταν απροσπέλαστο και η Ντόρτμουντ κατάφερε να κρατήσει το 1-0 μέχρι το φινάλε, μειώνοντας στο -3 τη διαφορά της από τους Βαυαρούς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.