Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε ευκαιρία για «διπλό» ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε ευκαιρία για «διπλό» ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/11/2016 19:59
Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Αστάνα στο Καζακστάν, με τους «ερυθρόλευκους» να είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Προηγήθηκαν στο 8’ με Ντεσπότοβιτς οι Καζάκοι, ισοφάρισε στο 30’ ο Σεμπά, με τους Πειραιώτες να είχαν καλές στιγμές και δοκάρι για το «διπλό».

Την ευκαιρία να «κλειδώσει» από σήμερα την πρόκριση έχασε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στην Αστάνα και έφτασε τους 7 βαθμούς σε 4 παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας στο μυαλό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς ωστόσο είχαν ευκαιρίες για να φύγουν με νίκη από το Καζακστάν

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τον Ολυμπιακό, καθώς η Αστάνα κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Τουμάσι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον Ρέτσο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντεσπότοβιτς, ο οποίος ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Λεάλι. Τραγική αντίδραση από την «ερυθρόλευκη» άμυνα, με τους παίκτες να κοιτάζουν αποσβολωμένοι τον σκόρερ.

Το γκολ επηρέασε προς στιγμήν τους παίκτες του Μπέντο, ωστόσο μετά το 20’ οι Πειραιώτες ανέβασαν σημαντικά την απόδοση τους και άρχισαν να απειλούν την εστία της Αστάνα. Στο 21’ ο Σεμπά έβγαλε σε θέση βολής τον Καρντόσο, εκείνος πλάσαρε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπεϊσεμπέκοβ απομάκρυνε σωτήρια στη γραμμή.

Δύο λεπτά μετά, ο Λεάλι έδιωξε με δυσκολία την καρφωτή κεφαλιά του Λογκβινένκο ωστόσο στο 29’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μανθάτης έκανε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά και ο Σεμπά με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, φτάνοντας τα 4 γκολ στην Ευρώπη. Στο 33’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» την ανατροπή, με τον Μάρτινς να βγάζει τη σέντρα και τον Σίτοφ να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι της ομάδας του. Στο ίδιο λεπτό, η τηλεοπτική κάμερα έπιασε τον Καμπανάνγκα να πατάει εσκεμμένα με τις τάπες τον πεσμένο Μανθάτη, ωστόσο ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την απόλυτη υπεροχή και στο 39’ ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Μουζίκοφ στον Σεμπά, με τον διαιτητή να δείχνει ξανά «παίζετε».

Το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά στο δεύτερο μέρος και να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ για να πάρει το προβάδισμα. Στο 51’ η κεφαλιά του Μποτία, μετά από κόρνερ του Μάρτινς, πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 53’ ο Καρντόσο επιχείρησε να «κρεμάσει» από μακριά τον γκολκίπερ της Αστάνα, όμως το σουτ του πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 56’, με τον Τοουμάσι να κάνει τη σέντρα για τον Καμπανάγκα, όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Λεάλι έδιωξε με δυσκολία τη σέντρα-σουτ του Τοουμάσι και στο 64’ ο Μπέντο έκανε την πρώτη του κίνηση, περνώντας τον Ελιονούσι αντί του Μανθάτη.

Ο Νορβηγός μπήκε ορεξάτος στο ματς, δημιουργώντας φάσεις σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Αστάνα. Στο 70’ ο Έριτς έδιωξε σωτήρια το μακρινό σουτ του Ελιονούσι, ενώ στο 73’ ο γκολκίπερ της Αστάνα είπε νέο «όχι» σε προσπάθεια του Νορβηγού. Έξι λεπτά μετά ο Σεμπά γύρισε επικίνδυνα για τον Ελιονούσι, όμως η άμυνα της Αστάνα πρόλαβε να διώξει.

Στο 85’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ με μακρινό σουτ του Μάρτινς, όμως ο Έριτς με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, γλιτώνοντας ξανά την Αστάνα. Η τελευταία φάση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Σεμπά να βγάζει σέντρα για τον Καρντόσο, όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να φεύγει μεν με πολύτιμο βαθμό, αλλά εάν ήταν πιο τυχερός, θα μπορούσε να φύγει με άλλους δύο και να αγκαλιάσει την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Ομάρ, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Καμπιάσο (81' Ρομάο), Μπουχαλάκης, Μανθάτης (64' Ελιουνούσι), Μάρτινς (91' Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόζο

Αστάνα: Ερικ, Μαξίμοβιτς, Μουζίκοφ, Δεσπότοβιτς (82' Κουλμπέκοφ), Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Τουμάσι, Μαλί, Λογβινένκο, Καμπανάνγκα (93' Ναζαριάν), Σόμκο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.