Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στραματσόνι: «Ματς της χρονιάς με τον Ολυμπιακό, αλλά προέχει η Σταντάρ»

Στραματσόνι: «Ματς της χρονιάς με τον Ολυμπιακό, αλλά προέχει η Σταντάρ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/11/2016 16:08
Ο Αντρέα Στραματσόνι παραδέχτηκε ότι το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το μυαλό όλων είναι στο παιχνίδι με την Σταντάρ.

Την υπόσχεση ότι ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για τη νίκη απέναντι στην Σταντάρ έδωσε ο Αντρέα Στραματσόνι. Παρά το γεγονός ότι ακολουθεί το κρίσιμο μας με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, ο Ιταλός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι όλοι στην ομάδα έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι με τους Βέλγους, αφού κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του «τριφυλλιού».

Παράλληλα, ο τεχνικός των «πρασίνων» μίλησε για την παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών στην 18άδα, αλλά και για την απουσία του ίδιου από τον πάγκο λόγω τιμωρίας, με τον Ρομπέρτο Μούτσι να παίρνει τη θέση του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για το γεγονός ότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να σκεφτείς το επόμενο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι το μυαλό των παικτών μου είναι στο ματς με την Σταντάρ. Οι παίκτες θέλουν την νίκη στην Ευρώπη μπροστά στον κόσμο μας που την αξίζουν. Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς, όμως εμείς σκεφτόμαστε το αυριανό παιχνίδι».

Για το πως νιώθει που αύριο δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας:

«Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο και έγινε λόγω μίας λάθος συνεννόησης. Λυπάμαι που συνέβη και θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός. Δεν είναι στο στυλ μου αυτό που έγινε και ξέρω ποια είναι τα όριά μου. Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και τον Ρομπέρτο που αύριο θα βρίσκεται στον πάγκο».Για το αν οι νέοι παίκτες είναι έτοιμοι για ένα τόσο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι και το πως κρίνει την δουλειά που έχει γίνει στην Κ-20:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που οι νέοι παίκτες μπορούν να βρίσκονται μεταξύ μας. Ξέρω πως οι πιο έμπειροι παίκτες μπορούν να μεγαλώσουν και τους υπόλοιπους, να τους βοηθήσουν. Προέρχομαι από τις ακαδημίες αφού έτσι ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ίντερ και στη Ρόμα και έτσι γνωρίζω τη σημασία τους. Ένα κλαμπ δεν πρέπει να έχει μόνο τους έτοιμους, αλλά να βγάζει και δικούς του παίκτες.
Δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν στην πίεση ενός τόσο μεγάλου κλαμπ, όμως αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το γκρουπ των νέων μας παικτών έχει την κατάλληλη νοοτροπία και είμαι χαρούμενος για τον Μίγγο. Είμαι σίγουρος ότι κάθε νέος παίκτης που θα αγωνιστεί θα κάνει το καλύτερο. Και αν κάτι δεν γίνει τόσο καλά, εσείς οι δημοσιογράφοι πρώτα από όλους θα χρειαστεί να δείξετε κατανόηση. Όπως είπα και στον Μίγγο χρειάζεται να έχεις και την σωστή ατμόσφαιρα».

Για το αν θα βάλει πάλι τους πιο έμπειρους, όπως είχε κάνει στο Βίγκο:

«Σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι φυσικά και το επίπεδο είναι διαφορετικό από αυτό στο πρωτάθλημα. Θα βάλω τους καλύτερους παίκτες που έχω, το σημαντικό, ωστόσο, είναι να έχεις ισορροπία διότι αυτό μπορεί να σε κάνει επικίνδυνη ομάδα για τον αντίπαλο. Θέλουμε από το κέντρο και μπροστά να έχουμε αυτή την ισορροπία».

Για το αν ο Παναθηναϊκός παίζει μέσα σε τρεις μέρες όλη την χρονιά και για το τι σημαίνει για το μέλλον του ίδιου:

"Αύριο πρέπει να κάνουμε το καλύτερο και παρά το γεγονός ότι ήμασταν στο τέταρτο γκρουπ και είχαμε τρεις καλές ομάδες στον όμιλο, θέλουμε να κερδίσουμε. Θα είναι πολύ σημαντικό τόσο για μένα όσο και για την ομάδα και τους οπαδούς μας. Μετά το αυριανό παιχνίδι θα έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε και να ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να το κάνω αυτό σήμερα, γιατί θέλω οι παίκτες μου να συγκεντρωθούν στη Σταντάρ».
Για το πως νιώθει ο Μούτσι και αν έχει ανάλογη εμπειρία:

«Σίγουρα ο Ρομπέρτο έχει μεγάλη εμπειρία και έχει πολλές εμφανίσεις στη Serie A με μεγάλες ομάδες, τη Λάτσιο, τη Ρόμα, την Ουντινέζε, την Τορίνο. Ήταν βοηθός και σε μεγάλα κλαμπ, στη Ρόμα και έπαιξε έναν τελικό Κυπέλλου Ιταλίας. Είμαι σίγουρος για αυτόν. Ακόμα και αν δεν μιλάει τα καλύτερα αγγλικά, η γλώσσα του σώματος είναι τέτοια που γίνεται αμέσως κατανοητός. Η ομάδα όπως είδατε και στο πρώτο ματς είναι πολύ συμπαγής και αυτό δεν ξέρω αν το προσέξατε όμως φάνηκε και στο πρώτο ματς. Κάθε απόφαση αποτελούσε ένα συμβούλιο και είμαστε δεμένοι».

Για το αν δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψει ο κόσμος στις εξέδρες:

«Μέχρι τώρα ο κόσμος μας έχει στηρίξει σε όλα τα παιχνίδια. Ακόμα και με την Ξάνθη που χάσαμε επί 90' ήταν δίπλα μας και μας στήριζαν. Είναι κάτι αυτό που είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες και θέλουμε να τους δώσουμε χαρά».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης και για το αν υπάρχει φαβορί:

«Προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε τη νίκη. Το ποσοστό θα ήταν 50-50, όμως το ότι παίζουμε μπροστά στους οπαδούς μας είναι ένα επιπλέον κίνητρο, μας δίνει μία έξτρα βοήθεια. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κερδίσουμε, όμως θα υποσχεθώ ότι θα κάνουμε τα πάντα για αυτό».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.