Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Διπλό» στο Αγρίνιο και 3η θέση ο ΠΑΣ!

Σούπερ Λιγκ: «Διπλό» στο Αγρίνιο και 3η θέση ο ΠΑΣ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/10/2016 21:29
Με δύο γκολ του Μαμπουλού (69’, 80’), ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με ανατροπή (2-1) τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και ξεπέρασε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην 3η θέση, έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο! Προηγήθηκε με Φερέιρα (2’) ο Παναιτωλικός, ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Μπέριου.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στην Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες με δύο γκολ του Μαμπουλού, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, πέρασαν με 2-1 από την έδρα του Παναιτωλικού και βρίσκονται μόλις στο -1 από τον 2ο Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, απειλώντας μόλις στο 2’ με σουτ του Ζάιρο, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κυριακίδης. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναιτωλικός κέρδισε μέτρα και έψαχνε –κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα- τον τρόπο για να απειλήσει τους φιλοξενούμενους. Στο 23’ το σουτ του Κλέσιο δεν ανησύχησε τον Περιστερίδη ενώ στο 30' ο Μπουκουβάλας έκοψε την τελευταία στιγμή τον Ουάρντα.

Στο 33' ο ΠΑΣ κατάφερε να βρει δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ. Ο Γιάκος εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Κυριακίδης έδιωξε εντυπωσιακά και ο Μπέριος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων καλυπτόταν, αλλά ο δεύτερος βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ!

Ο Παναιτωλικός γλίτωσε το γκολ και στο 40’ κατάφερε να πάρει αυτός το προβάδισμα με ωραίο σουτ του Φερέιρα έξω από την περιοχή (η μπάλα κόντραρε και στον Μπέριο πριν καταλήξει στα δίχτυα).

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και είχε καλή στιγμή στο 55’ με σουτ του Μαρκόβσκι. Τέσσερα λεπτά μετά ο Πετράκης έριξε στο ματς τον Μαμπουλού και ο Κονγολέζος αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, φέρνοντας… τούμπα το ματς.

Στο 69’ ο Κοζορώνης έκανε τη σέντρα και ο 26χρονος με κεφαλιά ισοφάρισε 1-1, υποχρεώνοντας τον Παναιτωλικό να δεχτεί για πρώτη φορά γκολ στην έδρα του. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 80’. Ο Γαρουφαλιάς με εξαιρετική κάθετη έβαλε τον Μαμπουλού σε θέση τετ-α-τετ και ο Κονγολέζος, αφού πέρασε τον Κυριακίδη, σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 2-1 υπέρ του ΠΑΣ.

Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο τέρμα, αλλά ο Κυριακίδης σταμάτησε σε τετ α τετ τον Κόντε. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο «Άγιαξ» έφτασε τους 13 βαθμούς (σε 6 παιχνίδια), όντας μόνος στην 3η θέση με -1 από Παναθηναϊκό και +2 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα και έμεινε στην 10η θέση με 8.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Ροντρίγκες (75' Λεντέσμα), Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (74' Καμαβουακά), Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ουάρντα (84' Μουνιός)

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς (89' Σκόνδρας), Μιχαήλ, Γιάκος (59' Μαμπουλού), Τζημόπουλος, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (30' Κούτρης), Κοζορώνης

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.