Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Όλα μηδέν στο ντέρμπι

Πρέμιερ Λιγκ: Όλα μηδέν στο ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/10/2016 23:58
Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο «Άνφιλντ», σ’ ένα παιχνίδι χωρίς πολλές συγκινήσεις, με τους «κόκκινους» να βλέπουν τον Ντε Χέα να πραγματοποιεί δύο σωτήριες επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν στο ντέρμπι.

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «κόλλησαν» στο 0-0, με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να παίζει για το «Χ» και να φεύγει με το βαθμό από το «Άνφιλντ».

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκλεισαν όλους τους χώρους, είχαν την μικρότερη κατοχή όλων των εποχών σε ματς Πρέμιερ Λιγκ (34%) και χάρη σε δύο σωτήριες επεμβάσεις του Ντε Χέα, κράτησαν στο μηδέν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Το θέαμα του αγώνα ήταν αποκαρδιωτικό στο πρώτο ημίχρονο. Η πίεση των φιλοξενουμένων στα 3/4 του γηπέδου έβαλε πολλά προβλήματα στους παίκτες της Λίβερπουλ, που στα πρώτα 45' είχαν να επιδείξουν μόλις δύο σουτ (χειρότερη επίδοση στο «Άνφιλντ» από το 2003).

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο ντέρμπι έγινε στο 54’ και άνηκε στην Γιουνάιτεντ. Ο Πογκμπά έκανε τη σέντρα για τον Ιμπραΐμοβιτς, όμως η κεφαλιά του Σουηδού πήγε παράλληλα με το τέρμα. Πέντε λεπτά μετά, ο Ντε Χέα πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Τσαν, κρατώντας το μηδέν.

Ο Ισπανός γκολκίπερ δεν έμεινε εκεί, αφού στο 71’ απογειώθηκε, διώχνοντας με το ένα χέρι το σουτ-κεραυνό του Κουτίνιο. Ήταν η πιο εντυπωσιακή στιγμή σε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι όλων των εποχών. Η πίεση της Λίβερπουλ στα τελευταία λεπτά αποδείχθηκε άκαρπη και η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, έχοντας κορυφαίο τον Ερέρα, έφυγε με αυτό που ήθελε από το «Άνφιλντ».

Με το βαθμό, η Λίβερπουλ έφτασε τους 17 και βρίσκεται στο -2 από τις πρωτοπόρες Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ αλλά και στο -1 από την 3η Τότεναμ. Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 7η θέση με 14 βαθμούς (-5 από την κορυφή) και θα πάει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» όντας στο -2 από την Τσέλσι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.