Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Ο Πογκμπά πλήγωσε τους Ολλανδούς

Προκριματικά Μουντιάλ: Ο Πογκμπά πλήγωσε τους Ολλανδούς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/10/2016 00:25
Με γκολάρα του Πογκμπά, η Γαλλία κέρδισε με 1-0 την Ολλανδία στο Άμστερνταμ και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο. Οι «τρικολόρ» ισοβαθμούν στην κορυφή με την Σουηδία, η οποία κέρδισε με 3-0 την Βουλγαρία.

Η Γαλλία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του 1ου ομίλου με αντίπαλο την Ολλανδία. Οι «τρικολόρ» νίκησαν με 1-0 τους «οράνιε» στο Άμστερνταμ και έφτασαν τους 7 βαθμούς, έχοντας ως μοναδική «ανορθογραφία» την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Λευκορωσία (0-0).

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Πολ Πογκμπά στο 30ο λεπτό με τρομερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Η Γαλλία είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Αντίθετα, η Ολλανδία δυσκολεύονταν να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γιορίς, αν και διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Κοσιενλί. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Γιάνσεν δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 90’ ο Γιορίς απομάκρυνε την προσπάθεια του Ντεπάι, κρατώντας το 1-0. Έτσι, η Γαλλία έσπασε το αήττητο 34 αγώνων των «οράνιε» σε προκριματικά Μουντιάλ.

Οι «τρικολόρ» ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με την Σουηδία, που κέρδισε με 3-0 την Βουλγαρία στη Σόλνα. Τοϊβόνεν (39’), Χίλεμαρκ (45’) και Λίντελοφ (58’) ήταν οι σκόρερ για τους Σουηδούς, ενώ για 75 λεπτά αγωνίστηκε ο Μάρκους Μπέργκ. Στο τρίτο παιχνίδι, Λευκορωσία και Λουξεμβούργο αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Μπορίσοφ. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, αλλά έφυγαν με βαθμό χάρη σε γκολ του Ζοασίμ στο 85’.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Γαλλία 7 (5-1)
2. Σουηδία 7 (5-1)
3. Ολλανδία 4 (5-3)
4. Βουλγαρία 3 (5-10)
5. Λευκορωσία 2 (2-5)
6. Λουξεμβούργο 1 (4-6)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.