Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Περίπατος για ΑΕΚ με υπογραφή… Αλμέιδα

Σούπερ Λιγκ: Περίπατος για ΑΕΚ με υπογραφή… Αλμέιδα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/9/2016 18:01
Με πρωταγωνιστές τους Αλμέιδα (2 γκολ) και Πατίτο (2 ασίστ) η ΑΕΚ διέλυσε με 4-1 την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία της στο πρωτάθλημα. Μάνταλος/Γιουνες τα άλλα γκολ, από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες.

Σε περίπατο μετέτρεψε η ΑΕΚ την αναμέτρηση με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» πήρε εμφατική νίκη με 4-1, πετυχαίνοντας τα τρία από τα τέσσερα γκολ στα πρώτα 16 λεπτά.

Μόλις στο 7’, ο Πατίτο έδωσε πάρε-βάλε στον Αλμέιδα και ο Πορτογάλος άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα. Τρία λεπτά μετά, η ΑΕΚ διπλασίασε το προβάδισμα της, όταν μετά από νέα εξαιρετική σέντρα του Πατίτο, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά και έκανε δύο τα τέρματα της «Ένωσης».

Η απάντηση της Ξάνθης ήταν άμεση, αφού στο 12’ ο Γιούνες κέρδισε την κόντρα από τον Γκάλο και με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά, ο Αλμέιδα επιχείρησε ένα σουτ από τα 30 μέτρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για το 3-1!

Μετά το τρίτο γκολ, η Ξάνθη έψαξε τον τρόπο για να επιστρέψει στο ματς και στο 22’ είχε καλή στιγμή με σουτ του Λάζιτς, αναγκάζοντας τον Ανέστη σε δύσκολη επέμβαση. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ «άγγιξε» το 4-1 στο 34’, με τον Λαμπρόπουλο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, έπειτα από πάσα του Τσιγκρίνσκι.

Ο Ουκρανός στόπερ ήταν από τους κορυφαίους της «Ένωσης», όντας πολύ σταθερός στο παιχνίδι του. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος (59’) θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ, όμως ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ που επιχείρησε στην περιοχή. Πέντε λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί το δοκάρι του Μάνταλου μετά από νέα εξαιρετική σέντρα του Πατίτο.

Στο 62’ η Ξάνθη έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Καρασαλίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Πέντε λεπτά μετά, ο Σιμόες πλάσαρε άουτ από καλή θέση, όμως στο 76’ ο Ντίντακ εκμεταλλεύτηκε το τσαφ του Σιμόες και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 4-1! Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στην Ξάνθη, με τον Νιέτο να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ύστερα από παρέμβαση του Ανέστη. Το 4-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία της στη σεζόν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.