Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Μπάτσα από Αλαβές στην «Μπάρτσα»!

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Μπάτσα από Αλαβές στην «Μπάρτσα»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/9/2016 23:24
Μετά την ισοπαλία στο «Βιθέντε Καλντερόν», η νεοφώτιστη Αλαβές κέρδισε με 2-1 την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και υποχρέωσε τους Καταλανούς στην πρώτη τους ήττα στη σεζόν.

Αυτή και αν ήταν… μπάτσα! Η Μπαρτσελόνα γνώρισε εντός έδρας ήττα (2-1) από την νεοφώτιστη Αλαβές, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με «τρίποντο» από το «Καμπ Νου» για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια

Ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον ανέτοιμο Λιονέλ Μέσι (επέστρεψε με τραυματισμό από την Αργεντινή), όπως και τους Σουάρες, Άλμπα, Ινιέστα, Ραφίνια και Άλμπα. Παράλληλα ο Ισπανός τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Σίλεσεν, όπως και στον Πάκο Άλκάθερ, με τους δύο παίκτες να κάνουν ντεμπούτο.

Η Άλαβες στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, απορροφώντας την πίεση των Καταλανών. Ενδεικτικό ότι η πρώτη σημαντική ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 35’, με τον Πατσέκο να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Βιδάλ.

Η πίεση της Μπαρτσελόνα δεν απέδωσε καρπούς και στο 39’ οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το «Καμπ Νου», ανοίγοντας το σκορ με ωραία προβολή του Ντέιβερσον. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα, όμως Νεϊμάρ (40’) και Ράκιτιτς (45’) αστόχησαν από πλεονεκτική θέση, με το 1-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος η Μπαρτσελόνα, το πέτυχε στο ξεκίνημα της επανάληψης (47’), ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κεφαλιά του Ματιέ. Δύο λεπτά μετά, ο Γάλλος αμυντικός είχε τεράστια ευκαιρία για να ολοκληρώσει την ανατροπή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ παρότι βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Ενρίκε πέρασε στο ματς τους Μέσι και Ινιέστα, όμως στο 64’ ήρθε νέα… ψυχρολουσία. Ο Ιμπάι Γκόμεθ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μαστσεράνο, κέρδισε τις κόντρες και με όμορφο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 υπέρ της Αλαβές!

Αμέσως, ο Ενρίκε έριξε στο ματς και τον Λουίς Σουάρες (έφτασε τις 100 συμμετοχές με τους Καταλανούς), όμως οι νεοφώτιστοι διαχειρίζονταν άψογα το υπέρ τους προβάδισμα. Η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα σημειώθηκε στο 90+4’ από τον Μέσι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Αλαβές έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από το «Καμπ Νου».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.