Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκη στο 90+5’ για Αγγλία!

Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκη στο 90+5’ για Αγγλία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/9/2016 20:59
Με γκολ του Λαλάνα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αγγλία κέρδισε με 1-0 την Σλοβακία στην Τρνάβα και ξεκίνησε με το… δεξί την πορεία της στην προκριματική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Με δέκα παίκτες από το 57’ λόγω αποβολής του Σκτρελ οι γηπεδούχοι.

Στο επίσημο ντεμπούτο του Σαμ Αλαρντάις στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, τα «τρία λιοντάρια» τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην Σλοβακία και χρειάστηκαν το γκολ του Λαλάνα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων για να φύγουν με νίκη (1-0) από την Τρνάβα και να ξεκινήσουν νικηφόρα στην προκριματική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας και το πρώτο ημίχρονο κυλούσε βασανιστικά χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Η Αγγλία είχε την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Σλοβάκων, έχοντας μόλις μια καλή στιγμή με ένα άστοχο σουτ του Στέρλινγκ (38’) από πλεονεκτική θέση.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αφού στο 57’ ο Σκτρελ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για πάτημα στο πόδι του Κέιν. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Αγγλία δεν μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, απειλώντας μόνο με μακρινά σουτ.

Στο 66’ ο Κόζατζικ έδιωξε σε κόρνερ την μακρινή λόμπα του Στέρλινγκ ενώ στο 75’ ο Λαλάνα σημάδεψε το δοκάρι των Σλοβάκων με ξαφνικό σουτ από τα πλάγια της περιοχής. Μάλιστα στη συνέχεια της φάσης ο άσος της Λίβερπουλ επιχείρησε νέο σουτ, με τον Κόζατζικ να διώχνει σωτήρια.

Ο Αλαρντάις προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, ρίχνοντας στο ματς τους Στάριτζ και Γουόλκοτ. Ο τελευταίος θα μπορούσε να αποδειχθεί «χρυσή» αλλαγή στο 90’, όμως το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ, αφού η μπάλα κατέληξε σ’ αυτόν από τα πόδια του Κις. Όλα έδειχναν 0-0, ώσπου στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λαλάνα εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη αντίδραση του Κόζατζικ και κατάφερε να χριστεί σκόρερ, χαρίζοντας τη νίκη στην Αγγλία.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λιθουανία πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (32' Τσέρνις, 34' Σλίβκα) στην έδρα της απέναντι στην Σλοβενία, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 με τέρματα των Κρχιν (77’) και Σέζαρ (90+3’) και «έκλεψαν» το βαθμό της ισοπαλίας.

Στο παιχνίδι που έγινε πιο αργά, η Σκωτία διέλυσε με 5-1 την Μάλτα στο Τα' Κάλι, με τον Σνότγκρας να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:


1. Αγγλία 3
2. Σκωτία 3
3. Σλοβενία 1
4. Λιθουανία 1
5. Σλοβακία 0
6. Μάλτα 0

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.