Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ιστορική νίκη για Εθνική στην Ολλανδία (video)

Ιστορική νίκη για Εθνική στην Ολλανδία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/9/2016 23:41
Η Ελλάδα κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Ολλανδία σε φιλικό ματς στο Αϊντχόφεν, νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της τους «οράνιε» και απέκτησε ψυχολογία ενόψει της έναρξης των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας. Μήτρογλου (29’) και Γιαννιώτας (74’) οι σκόρερ, προηγήθηκαν με Βαϊνάλντουμ (14’) οι «οράνιε».

Ιστορική νίκη έστω και σε φιλικό παιχνίδι πήρε η Εθνική μας ομάδα. Η «γαλανόλευκη» κέρδισε με 2-1 την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν και πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας της απέναντι στους «οράνιε» (1 ισοπαλία, 7 ήττες ο προηγούμενος απολογισμός).

Ο Μίχαελ Σκίμπε κατέβασε την Εθνική με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, στα δυο άκρα της άμυνας τον Τοροσίδη στα δεξιά και τον Τζαβέλλα στα αριστερά, ενώ κεντρικό δίδυμο ήταν οι Παπασταθόπουλος - Μανωλάς. Οι Μανιάτης, Σάμαρης στα χαφ, οι Χολέμπας και Μάνταλος πλάγιοι χαφ, με τον Φορτούνη πίσω από τον Μήτρογλου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και στο 14’ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Βαϊνάλντουμ. Μετά από λάθος διώξιμο του Παπασταθόπουλου, ο Γιάνσεν μπήκε στην περιοχή, «άδειασε» τον Τζαβέλλα και έκανε το γύρισμα για τον άσο της Λίβερπουλ, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 20’ ο Σνάιντερ έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι με σουτ μέσα από την περιοχή. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της Εθνικής, αφού στο 21’ ο Ζουτ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Φορτούνη, ενώ στο 23’ ο Βίλεμς έκοψε σωτήρια τον Μάνταλο, πριν αυτός σουτάρει από θέση βολής.

Ιστορική νίκη για Εθνική στην Ολλανδία (video)
Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 29’. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Τοροσίδη, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της ολλανδικής άμυνας και έφερε το ματς στα ίσια. Πέντε λεπτά μετά, ο Σνάιντερ θα μπορούσε να ξαναδώσει το προβάδισμα στους Ολλανδούς, όμως το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σκίμπε προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Καπίνο, Σταφυλίδη, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Μπακασέτας αντί των Καρνέζη, Μανωλά, Τοροσίδη και Χολέμπας. Λίγη ώρα αργότερα ο Γερμανός πέρασε στο ματς και τον Γιαννιώτα αντί του Φορτούνη (του γύρισε ο αστράγαλος).

Η Ολλανδία μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το ματς, με τον Καπίνο να πιάνει άμεσα δουλειά αποκρούοντας εντυπωσιακά το σουτ του Γιάνσεν στο 47’. Οι «οράνιε» είχαν την απόλυτη υπεροχή, με τον επιθετικό της Νιούκαστλ να αποτελούσε κύρια πηγή κινδύνου για την ελληνική άμυνα. Στο 62’ ο Παπαδόπουλος τον έκοψε με φοβερό τάκλιν στο ύψος του πέναλτι, ενώ στο 66’ το σουτ που επιχείρησε από τα πλάγια της περιοχής πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η Εθνική άντεξε την πίεση και στο 74’ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα και τροφοδότησε τον Μήτρογλου, αυτός δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζουτ σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Γιαννιώτας πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1! Η Ολλανδία δεν κατάφερε να απαντήσει και η Εθνική πήρε σπουδαία νίκη γοήτρου και ψυχολογίας ενόψει της έναρξης των προκριματικών του Μουντιάλ.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.