Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Γροθιά» της FIFA στην ΕΠΟ

«Γροθιά» της FIFA στην ΕΠΟ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/8/2016 15:32
Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης πήρε το μέρος του Σταύρου Κοντονή, τελειώνοντας ουσιαστικά τον Γιώργο Γκιρτζίκη από την προεδρία της ΕΠΟ. Ανάβει το «πράσινο φως» για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Μετά τις συναντήσεις που είχε με ΕΠΟ και Σταύρο Κοντονή, ο εκπρόσωπος των FIFA - UEFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης τάχθηκε στο πλευρό του Υφυπουργού Αθλητισμού, εξέλιξη που αναμένεται να… τελειώσει τον Γιώργο Γκιρτζίκη από την ΕΠΟ.

Όπως έγινε γνωστό, απαίτηση της FIFA αποτελεί η άμεση ανάκληση της απόφασης της ΕΠΟ για αλλαγή στους τακτικούς δικαστές. Εφόσον αυτό συμβεί, ο Σταύρος Κοντονής δεσμεύτηκε να επιτρέψει την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10-11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένονται αλλαγές στη σύνθεση της ΚΕΔ, η οποία θα αποτελείται από Έλληνες πρώην διεθνείς διαιτητές και ξένους με εμπειρία στον χώρο, ενώ εκτός απροόπτου θα προκύψουν αλλαγές και στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Αρχικά, εξερχόμενος από το γραφείο του Σταύρου Κοντονή ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης τόνισε: «Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ απαιτείται αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος».

Στη συνέχεια αναφερόμενος για το μέλλον των έξι μελών της ΕΠΟ που κατηγορούνται για την υπόθεση της κάρτας υγείας, τόνισε: «Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα, είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται μετά στις περιπτώσεις που κάποιος κατηγορείται και υπάρχει και το καταστατικό που προβλέπει τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος».

Τέλος, για το κομμάτι της διαιτησίας δήλωσε: «Η διαιτησία είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στις συζητήσεις με τη ΕΠΟ και τις ομάδες. Θα τα πούμε αύριο, υπομονή 24 ώρες. Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.