Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Λέσκοτ

Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Λέσκοτ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/8/2016 13:28
Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Τζόλεον Λέσκοτ. Ο Άγγλος αμυντικός ήρθε στην Αθήνα τα ξημερώματα της Δευτέρα (29/8) και το πρωί έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο με την «Ένωση».

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φοράει ο Τζόλεον Λέσκοτ. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 34χρονου Άγγλου αμυντικού, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Ο έμπειρος άσος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Αγγλίας, αφού μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει παίξει στις Γουλβς (178 συμ./11 γκολ), Έβερτον (142 συμ./17 γκολ), Μάντσεστερ Σίτι (160 συμ./9 γκολ), Γουέστ Μπρομ (39 συμ./1 γκολ) και Άστον Βίλα (31 συμ./2 γκολ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:


Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Λέσκοτ
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την μεταγραφή του Αγγλου διεθνούς αμυντικού Τζόλεον Λέσκοτ, ο οποίος υπέγραψε πριν από λίγο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας και τον καλωσορίζουμε για το νέο μεγάλο κεφάλαιο στην τεράστια καριέρα του.

Ο Τζόλεον Λέσκοτ γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1982 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Γουλβς και ξεκίνησε με τα χρώματά της την επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα κάνοντας ντεμπούτο σε ηλικία 18 ετών.

Στο τέλος της πρώτης του σεζόν ψηφίστηκε από τους οπαδούς της Γουλβς ως «νέος παίκτης της χρονιάς», τίτλος που του απονεμήθηκε και την επόμενη περίοδο. Στην τελευταία του σεζόν με τη Γουλβς (2005-6) ψηφίστηκε ως μέλος της κορυφαίας ομάδας της Championship και «παίκτης της χρονιάς» από τους συμπαίκτες του.

Μετά από έξι σεζόν με τη Γουλβς το καλοκαίρι του 2006 πήρε μεταγραφή για την Εβερτον στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια. Στο τέλος της πρώτης χρονιάς ψηφίστηκε «ποδοσφαιριστής της σεζόν» από τους συμπαίκτες του, ένας τίτλος που την επόμενη χρονιά του απονεμήθηκε και από τους οπαδούς της ομάδας. Το 2009 μετείχε στον χαμένο τελικό κυπέλλου Αγγλίας της Εβερτον από την Τσέλσι.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Λέσκοτ πήρε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Σίτι στην οποία αγωνίστηκε για έξι σεζόν και με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στην Πρέμιερ Λιγκ (2012, 2014), ένα Κύπελλο Αγγλίας (2011) και ένα Λιγκ Καπ (2014).

Το καλοκαίρι του 2014 πήρε μεταγραφή για την Γουέστ Μπρομ και πέρυσι αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Αστον Βίλα. Εχει συνολικά 286 εμφανίσεις στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με 23 γκολ, 9 ασίστ, ενώ στα 100 ματς από αυτά η ομάδα του διατήρησε απαραβίαστη την εστία της!

Από το 2000 έως και το 2013 ο Τζόαν Λέσκοτ έπαιξε σε όλες τις εθνικές ομάδες της Αγγλίας, με αποκορύφωμα τις 26 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της οποίας υπήρξε μέλος στην τελική φάση του Euro 2012 όπου πέτυχε και το μοναδικό του γκολ κόντρα στην Γαλλία.

Έπαιξε ρόλο η παρουσία του Κετσπάγια, θέλω να συνεχίσω τον πρωταθλητισμό


Ο Τζόλεον Λέσκοτ αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, μίλησε για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του:

«Είμαι λίγο κουρασμένος, αλλά είμαι ενθουσιασμένος. Η ομάδα πήρε το κύπελλο πέρυσι, έχει φιλοδοξίες και θέλω να προσφέρω και εγώ. Ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ».

Έπαιξε ρόλο ο Κετσπάγια στην απόφαση σου;

«Έπαιξε ρόλο, το ότι ήμασταν συμπαίκτες. Υπάρχει ταύτιση φιλοδοξιών».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;

«Σίγουρα θέλω να κερδίζω τρόπαια. Το έχω κάνει και θέλω να συνεχίσω να το κάνω. Ο πρωταθλητισμός είναι αυτό που έκανα πάντα και αυτό που θέλω να κάνω και εδώ στην ΑΕΚ».

Σε τι βαθμό ετοιμότητας είσαι;

«Ξέρω πως το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Επομένως έχω χρόνο. Θα ξεκινήσω προπονήσεις, δουλεύω όλο αυτό το διάστημα».

Ξέρεις κάποιους παίκτες;

«Γνωρίζω κάποιους από τους συμπαίκτες μου, δεν έχει τύχει να γνωρίσω κάποιους απ’ αυτούς, αλλά θα έχω την ευκαιρία να τους γνωρίσω τις επόμενες μέρες».

Πως αποφάσισες να φύγεις για πρώτη φορά από την Αγγλία;

«Θέλω να έχω την ευκαιρία να κερδίσω τίτλους. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση, να μπορέσω να διεκδικήσω τίτλους».

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σου;

«Ελπίζω τα ίδια. Την ηγεσία της άμυνας. Όσο μεγαλώνεις, καταλαβαίνεις περισσότερο το παιχνίδι και τις καταστάσεις μέσα στο γήπεδο και μπορείς να διαβάζεις περισσότερο το παιχνίδι».

Γιατί επέλεξε την ΑΕΚ έναντι άλλων ομάδων;

«Είναι η πόλη, είναι το γήπεδο, είναι η φιλοδοξία της ΑΕΚ, που μ’ έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ;

«Ήταν πολύ νωρίς και ο κόσμος έδειχνε το πάθος του. Ήταν πολύ καλό αυτό. Καταλαβαίνω το πάθος τους για την ομάδα και αυτό με κάνει να νιώθω μια δέσμευση απέναντι τους».

Θεωρείς πως είναι ρίσκο για την καριέρα σου;

«Δεν θα ήμουν εδώ αν το θεωρούσα αυτό πως ήταν ρίσκο».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.