Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βραζιλία εναντίον Γερμανίας για το χρυσό στο Ρίο

Βραζιλία εναντίον Γερμανίας για το χρυσό στο Ρίο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/8/2016 01:35
Η οικοδέσποινα Βραζιλία και η Γερμανία του Χορστ Χρούμπες θα διεκδικήσουν το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο. Η «Σελεσάο» διέλυσε με 6-0 την Ονδούρα, ενώ τα «πάντσερ» κέρδισαν με 2-0 την Νιγηρία, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τον τελικό του «Μαρακανά».

Δύο χρόνια μετά το εξωπραγματικό 7-1 της Γερμανίας κόντρα στην Βραζιλία στα ημιτελικά του Μουντιάλ, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά επί βραζιλιάνικου εδάφους, έστω και σε επίπεδο U23.

Η ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας διέλυσε με 6-0 την αντίστοιχη της Ονδούρας και εξασφάλισε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό. Ο Νεϊμάρ άνοιξε το σκορ στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης (σ.σ. γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των αγώνων), ενώ ακολούθησαν δύο τέρματα του Γκαμπριέλ Ζεσούς (25’, 35’).

Η Ονδούρα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει η Βραζιλία πέτυχε ακόμα δύο γκολ με Μαρκίνιος (51’) και Λουάν (79’), εκτοξεύοντας τον δείκτη του σκορ. Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Νεϊμάρ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90+1’, βάζοντας έτσι το… κερασάκι στην τούρτα.

Αντίπαλος της «Σελεσάο» στον τελικό θα είναι η Γερμανία, η οποία κέρδισε με 2-0 την Νιγηρία στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό. Λούκας Κλόστερμαν στο 9ο και Νιλς Πέτερσεν στο 89ο λεπτό, έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Χορστ Χρούμπες, που θα διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Το ίδιο ισχύει και για την Βραζιλία (σ.σ. τρία ασημένια, δύο χάλκινα ο απολογισμός της), με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για το Σαββάτο, 20/8 και ώρα 23:30. Όσον αφορά τη μάχη του χάλκινου μεταλλίου, η Νιγηρία θα διεκδικήσει κόντρα στην Ονδούρα (20/8, 19:00) το τρίτο της μετάλλιο ανεξαρτήτου χρώματος, μετά το χρυσό στην Ατλάντα το 1996 και το ασημένιο στο Πεκίνο, το 2008.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.